Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde, “Sanatın Mekânları: Doğa–Kültür–İnsanlık” projesi kapsamında hazırlanan “Oikos” başlıklı baskıresim, desen ve resim sergisi açıldı.
Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Polonya’daki Katowice Silezya Üniversitesi Cieszyn Sanat ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Polonya’dan konuk olarak gelen 6 sanatçı katıldı. Sergide eserleri bulunan Polonyalı akademisyenlerin 5’i ayrıca BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesinde Erasmus+ programı kapsamında yürütülen ders verme hareketliliği faaliyetlerine de katıldı.
Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selvihan Kılıç Ateş ve konuk akademisyenlerden sergide yer alan eserler hakkında bilgi aldı.
Doğa, kültür ve insanlık temalarını sanatın farklı ifade biçimleriyle ele alan sergi, farklı sanatsal yaklaşımları bir araya getirerek sanatseverlerle buluştu. Sergi açılış programı, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
(Balıkesir Üniversitesi)

Yorum yapın