DSİ yıllardır süren Çay Deresi ıslahını nihayet tamamladı! Tebrik etmek lazım; 1.272 metrelik dereyi 11 yılda yaparak kırılması zor bir rekora imza attılar! Proje başladı, yıllar geçti, DSİ’de 5 Müdür değişti; Çay Deresi ise sabırla sırasını bekledi ve nihayet mutlu sona ulaşıldı! Çay Deresi Islah çalışması Balıkesir’in en iyi özetlerinden biri!!!
NE MÜDÜRLER GELDİ GEÇTİ!
Mayıs 2015’te başlayan ve Çay Deresi Rekreasyon ve Çay Deresi Taşkın Koruma Projeleri, 4 kısımda dile kolay tam 11 yıl sonra tamamlandı! O 11 yılda DSİ’de 5 Müdür değişti, yerel yönetimlerde kimler geldi geçti kimler… Takvim yaprakları döküldü ama Çay Deresi sabırla bekledi. Nihayet 1.272 metrelik dere kesimi başta olmak üzere tüm iş nihayet bitti. 2.544 metre betonarme duvar tamamlandı. Yaya köprüleri, engelli rampaları, korkuluklar ve aydınlatmalar da yapıldı. Anlayacağınız ne müdürlerin ömrü ne yerel yönetimlerin ömrü yetmedi!
BALIKESİR’İN EN KISA ÖZETİ!
11 yıllık maratonun sonunda tersip bendi ve iniş rampası da tamamlandı, dere yatağında biriken rüsubatın temizlenmesinin kolaylaştırılması hedeflendi. Elbette yapılan iş güzel, emeği geçenlerin hakkını yemeyelim. Ama insan yine de sormadan edemiyor: Bir dere ıslahı neden 11 yıl sürdü? Çay Deresi artık güvenli ama geride öyle bir hikâye bıraktı ki Balıkesir’de yıllardır bitmek bilmeyen işleri anlatmaya uzun uzun gerek yok: Çay Deresi’ni göster, yeter!

Yorum yapın