SANAL DÜNYA DA GERÇEK AŞK BULUNUR MU?

  • Sanal dünyada bununla ilgili bir çok yerli, yabancı site ve uygulama var. Bu sanal siteler genellikle kullanıcıların uygulamadaki profillerini oluşturmalarına yardımcı oluyor ve onları diğer kullanıcılarla eşleştiriyor. Eşleştirme yapıp size öneri de getiriyor. Burada önemli bir nokta var. Bu siteler ücretsiz gibi görünse de kesinlikle ücretli ve açıkçası da para tuzağı. Sizden para almak için ve kandırmak için her türlü numarayı yapıyorlar. Bu tip sitelerde yer alan profillerin çoğu da "gerçek” değil ve özellikle kadın profillerinin çoğu sahte ve sistem tarafından üretilmiş. Gerçek olanlarda ise profiller kendini anlatmıyor daha ziyade başkalarının görmek istediği şekilde profil oluşturuluyor. Açık yüreklilikle kendini, karakterini ve isteklerini anlatan sayısı çok az. Bu durum kadınlar ve erkekler için de geçerli.
  •  
  • Aslında vaktiyle insanların vapurda, parkta, otobüste, vb. gördüğü kişilerle bir şekilde tanıştıklarını düşünecek olursak İnternet de tanışma da normal karşılanabilir. Burada önemli olan bize kendini tanıtan kişinin bilgileri doğru mu? Davranışları gerçek mi? İşte sıkıntı burada başlıyor. Sanalda tanıdığınız kişi harika biri de olabilir, korkunç biri de. Aslında sanal da karşınıza çıkan kişinin harika veya korkunç biri olmasıyla sanal ortamın doğrudan hiçbir ilişkisi yoktur. Görücü usulüyle veya iş/arkadaş ortamında tanıştığınız biri de pekâlâ muhteşem veya berbat biri çıkabilir ilişkiniz ilerledikçe. Önemli olan evleneceğiniz kişiyle nerede nasıl tanıştığınız önemli değil, kişinin karakteri ve dürüstlüğüdür.
  • Günümüzde görücü usulü evlenmek, kafe de tanışıp evlenmek, arkadaş vasıtası ile tanışıp evlenmek ne kadar doğal ise İnternet den tanışıp evlenmek de o kadar doğal karşılanıyor. Ne tür bir tanışma olursa olsun önemli olan iyi insanı bulmak. Ayrıca, sanal dünya da gerçek aşk bulunur da bulunmaz da. Bu işler nasip kısmet işi. Umarım herkes iyilerle karşılaşır.
  • /////
  • İstiklal Madalyası alan şehirlerimiz hangileridir?
  • “Yiğit Balıkesir”
  • Türkiye'de İstiklâl Madalyası sahibi üç şehir ve bir ilçe bulunmaktadır. Bunlar Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve İnebolu'dur. İnebolu (1924), Kahramanmaraş (1925), Gaziantep (2008), Şanlıurfa (2016), yıllarında İstiklal Madalyası almışlardır. Balıkesir’de İstiklal Madalyası almayı hak eden bir şehir. İstiklal Madalyasını aldığı takdirde tarihte kini yerini şöyle alacak. Balıkesir (2021).
  • İNEBOLU İSTİKLAL MADALYASI HİKAYESİ
  • Türk İstiklâl Mücadelesi sırasında; işgal ordularının el koyduğu Osmanlı silah ve cephanesi İstanbul’dan binbir güçlükle tekne ve takalarla İnebolu’ya getirilmiş, kayıklarla sahile boşaltılmış, bu kutsal emanetler elden ele, yaşlı- genç, çocuk-kadın demeden, omuzlarda ve kağnılarla, İnebolu- Küre –Seydiler –Kastamonu yolu ile bağımsızlık Savaşı veren Kuvay-i Milliye güçlerine Ankara’ya ulaştırılmıştır. İnebolu halkının yapmış olduğu bu gönüllü hizmet 3 yıl müddetince durmaksızın devam etmiş, bu hizmete karşılık ne kayıkçılar para istemiş, nede taşıyanlar… Yiğit İnebolu’nun kahraman Kayıkçılarının; savaşta göstermiş olduğu bu takdire değer mücadele ve vatan için yapılan unutulmaz hizmetleri göz ardı edilmemiş, TBMM tarafından 11 Şubat 1924 tarihinde yapılan 99. oturumunda 66 numaralı Kanunla İnebolu Mavnacılar Loncasına, “Beyaz Şeritli İstiklâl Madalyası ve Beratı” taltif edilmiştir. İnebolu Mavnacılar Loncasına verilen bu beyaz şeritli altın madalya ve berat, kayıkçıların şahsında tüm İnebolu halkına verilmiş bir madalyadır.
  • YİĞİT BALIKESİR
  • Balıkesir’e İstiklal Madalyası verildiği takdirde ilimizin adı konusunda da bir hayli isim karmaşası yaşanmış ve kamuoyu Yavuz’mu Yiğit’mi diye tartışırken Yiğit üzerinde durulmuştu. Ancak; gördüğünüz gibi İnebolu Yiğit ismini çok önceden beri kullanıyor. Bunun için bizim Balıkesir olarak Yiğit isminizi kullanmamız biraz zor olacak.
  • Bence isim önemli değil önemli olan İstiklal Madalyası’nın ilimize verilmesi. İstiklal Madalyası alınınca nerede sergilenir? Burası içinde en uygun yer elbetteki Kuvayi Milliye Müzesi.