REKTÖRLÜK YARIŞI DEVAM EDİYOR

Bilindiği gibi şu anda rektör olan Prof. Dr. İlter KUŞ yeniden aday oldu. KUŞ ile birlikte aday olan birçok isim var. 28 Aralık da rektör belli olacak ve devir teslim yapılacak. Üniversite bünyesinden 15, dışarıdan iki olmak üzere toplam 17 akademisyen rektör adaylığı için müracaatta bulundu. Adaylar arasında güçlü isimler var. Ancak; rektörlük yarışı şu anda iki aday arasında geçiyor.
Bu kişiler den biri Balıkesir Üniversitesinden. Diğeri ise  Ankara'dan aday olan bir akademisyen. Rektörlük bu iki kişi arasında gidip geliyor. Her iki adayda tüm gücü ile sonuç alabilmek için çeşitli girişimlerde bulundular ve bulunmaya da devam ediyorlar.
Rektörlük bu iki kişi arasında gidip geliyor. Balıkesirliler, üniversite dışından bir rektör ataması yapılması taraftarı değil. Siyasi kesimde ise rektörlük konusunda tarafsız davranan olduğu gibi yetkili kuruluşlara istedikleri ismi belirten de var.
Süreç ile ilgili son sözü söyleyecek kişi ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan.

/////

KANARYA SEVENLERE TAVSİYELER

Kanarya alırken tüylerinin parlak olmasına dikkat etmek gerekir. Gözlerine bakacaksın, hareketliliğini inceleyeceksin. Gündüz boynunu arkaya atmış uyuyorsa mutlaka bir rahatsızlığı vardır. Sağlıklı bir kuş sürekli hareket eder. Anaç alırken ayak pullarından yaşı belli olur. Yaşlı bir kuşun ayaklarındaki pullar daha çok olur. Genç kuşun ayakları pürüzsüz olur. Ama yaşlı kuş tecrübeli olur, bunlardan yavru alınması daha kolay olur. Yavru ya da yetişkin alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hasta olmamasıdır.
Kanarya; 11. aydan 4. aya kadar olan süre içinde alınmalıdır. Havalar ısındığında kanarya alınması tavsiye edilmiyor. Çünkü hastalık en çok sıcaklarda olur ve tüy dökme zamanına denk geliyor. Bu aylar dışında almak istiyorsak yavru alınmasını gerekiyor.
Kanaryalarının geniş kafeste olması onlar için çok güzel bir ortam olur.  Dar kafeslere konulduğu zaman sıkıntı oluşturur. Bulunduğu yerin güneş ışığını alması kuşlar için faydalı olur, üremeleri noktasında da gereklidir. Kanaryalar için hazırlanmış tohumlar verilir. Mama verilir bununla yemlerine takviye yapıyoruz. Sen ne yiyorsan bunlara da aynısından ver. Sularının mutlaka taze olması gerekir. 15 gün ara ile vitaminleri verilmelidir. Elma sirkesi verilir, sarımsaklı su verilir ve bunların hepsi 15 günde bir verilir. Mevsimlere göre yemleri var kanaryaların, bu şekilde beslenmesi gerekir. Ancak bu şekilde hazırlanmış yemi Balıkesir’de bulamazsınız. Örneğin; Keten tohumunu yazın vermek lazım. Yulaf da yazın verilmeli, bunun dışında diğer tohumları her mevsim verebiliriz. Yazın yağlı ve vitamin verici tohumları azaltılmalı serinletici tohumlar verilmelidir. Kışın serinletici tohumları azaltıyoruz yağlı tohumları artırılmalıdır.
Örneğin marul vereceğiz, bilmeyen arkadaşlar marulu yıkayıp yaşken veriyor, kuş bu nedenle ishale yakalanıyor. Astım hastalığı solunum yolundan belli olur, kuş ağzını açıp açıp kapatır. Hava akımının olduğu yere bırakmamak gerekir. Yemler tozlu olduğu zaman da hastalığa neden olur. Kuş astım olduğunda ilaç kullanıldığı zaman tedavi edilir.