Sonbahara giriş yaptık, serin havaları kucakladık derken pastırma sıcaklarının geleceğini öğrendik.

Sonbahar ayları ilerledikçe gündüzlerin kısalması ve gecelerin uzaması nedeniyle daha soğuk sıcaklıklar yaşamaya başlamamız yaygın bir olgudur. Hava serinledikçe ağaçların yaprakları renk değiştirip dökülmeye başlıyor. Ancak sonbaharın serin esintilerinin ve güzel renklerinin tadını çıkarmaya devam ederken, sıcak havaların geri dönmesinin an meselesi olduğunu unutmamalıyız. Günler geçtikçe sıcaklıkların giderek arttığını fark etmeye başlıyoruz. Serin esinti artık eskisi kadar ferahlatıcı değil ve sıcaklığı yeniden hissetmeye başlıyoruz. Sıcak, güneşli günlerin tadını çıkaracağımız, havuza atlayarak ya da okyanusa dalarak serinleyeceğimiz yaz aylarını özlemeye başladığımız dönemdir. Sıcak yaz aylarında sıcağı yenmenin en iyi yollarından biri lezzetli domuz pastırmasının tadını çıkarmaktır. Pastırma, ister çıtır ve gevrek, ister yumuşak ve çiğnenebilir olsun, çeşitli şekillerde pişirilebilen çok yönlü bir ettir. Tek başına yenebilir veya bir bileşen olarak kullanılabilir.