MARKA ŞEHİR

“Balıkesir Marka Şehir Olur mu?”

 

Marka şehir olmak için öncelikle bir strateji gerekir. Reklam filmleri, logo kesinlikle hazırlanmalıdır. Büyükşehir Belediyesi ilçeleri tanıtan kısa filmlerle önemli bir adım attı diyebiliriz. Balıkesir'in marka şehir olabilmesi için kentin hangi değerlerinin ön plana çıkarılacağı çok iyi düşünülmeli ve hedef kitle belirlenmelidir. Web siteleri, ilanlar, reklam filmleri hazırlanmalıdır. Marka şehir Balıkesir kulağa ne kadar hoş geliyor. Ancak; yapılacak çalışmalar aşama aşama planlanmalıdır. Profesyonel kişi ve kurumlardan yardım alınmalıdır.

 

En önemlisi de Balıkesir hangi konular da marka şehir olacaktır? Marka olmak demek, zeytin, zeytinyağı, kolonya, kaymaklı, höşmelim, peynir veya bunların toplamı değildir. Marka bir fikirler bütünüdür. Tüm bunlara dikkat etmeden de marka şehir olmak zordur.

 

 Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’i bir marka şehre dönüştürmek hedefiyle Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen “Marka Şehir Balıkesir” projesinin ilk adımı düzenlenen imza töreniyle 2020 yılında başlamış ve marka şehir için belirlenen logonun da çakma olduğu ortaya atılmıştı. Bakalım 5 yıllık süreç de neler olacak?

/////

KUYUMCU NASIL DOLANDIRILDI?

 

Bu olay geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Kuyumcu (X)’i arayan bir kişi 60 bin lira değerinde altın alacağını ve almak istediği altınların cinslerini belirtir ve iban numarası ister. Bir saniye bekler misin, tamam ibanına parayı gönderdim der. Sonra altınları almak için oğlunu geleceğini ve altınları oğluna teslim etmesini rica eder. Paranın banka hesabına yatırıldığını gören kuyumcu da 60 bin lira değerinde Cumhuriyet altını, yarım altın ve küçük altını telefon eden kişinin gönderdiği şahsa teslim eder. Satış işlemi gerçekleştikten sonra parayı çekmek isteyen kuyumcu paraya bloke konulduğunu öğrenir. Ne yapacağını şaşırır ve hemen polise gider. 

 

Polis ekiplerinin başlattığı çalışmalar sonucunda dolandırıcı şahsın kuyumcudan altınları almaya gönderdiği kişinin taksi şoförü olduğu tespit edilir ve taksici gözaltına alınır.  Emniyette ifadesi alınan taksici, kendisini telefonla arayan bir şahsın çarşıda (X) kuyumcusunda altınlarının olduğunu, gelirken onları da alıp gelmesini istediğini söyler. Taksi şoförü de altınları belirtilen adresten alarak şüpheliye teslim ettikten sonra taksi ücretini alarak olay yerinden ayrıldığını anlatır.

 

Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda altınları taksi şoföründen alan şahsın buluşma noktasına araçla geldiği ancak altınları teslim aldıktan sonra yaya olarak uzaklaştığı tespit edilir. Sonuç olarak araç plakasından kim olduğu anlaşılan ve daha önce de birçok dolandırıcılık olayına karışan şüpheli “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan mahkemeye sevk edilir. Şüphelinin evinde yapılan arama da farklı numaralara ait sim kartlar,  cep telefonları, 18 adet Cumhuriyet altını, 5 adet çeyrek altın, 59 bin 100 lira ve 15 bin 690 dolar ele geçirilir.