Kırmızı pancar zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip bir besindir. Kırmızı pancar antioksidan özelliği taşımaktadır.
A,C,B vitaminlerini içerir. Folik asitten zengindir. Potasyum, magnezyum, fosfor, demir minerallerini içerir. Zengin içeriği ile kırmızı pancar anemiye iyi gelir ve havuç suyu ile birlikte tüketildiğinde vücudun kan yapımını hızlandırır.
C vitamini kaynağı olan kırmızı pancar bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Soframızda mucizevi besin pancara yer vermeliyiz. Salatalarımıza ekleyerek, fırınlayarak, yoğurt ile birlikte tüketebiliriz.
Kırmızı pancar sindirim sistemini düzenlemeye de yardımcıdır. Kabızlığa karşı etkili bir besindir. Hazımsızlığa iyi gelir.
Kanın temizlenmesi ve karaciğerden zehrin atılmasına destek veren kırmızı pancar, iltihabın önlenmesi ve azaltılmasına da yardımcı olur.
Yapılan çalışmalar egzersiz öncesi içilen pancar suyunun dayanıklılığı arttırdığını göstermektedir.
Kırmızı pancarın tüketiminde dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan biri pişirilme süresidir. 15 dakikadan fazla pişirildiğinde içeriğindeki antioksidanlardan betanin miktarı azalmaktadır. Bunun sonucunda da antioksidan etkisini kaybetmektedir. Buharda 15 dakikayı, fırında ise 1 saati geçmeyecek şekilde pişirerek, tavisiyem ise çiğ olarak tüketmemizdir.
Her besinde olduğu gibi kırmızı pancarında fazla tüketiminin vücudumuza zarar verebileceğini unutmayalım. Besinlerin şifası doğru doz ile mümkündür.
Bağışıklığımızı güçlendiren PANCAR SMOOTHİE
1 adet kırmızı pancar
1 adet elma
1 adet havuç
1 çay kaşığı zencefil tozu
½ limon suyu
200 ml maden suyu veya su
Yorum yapın