BAKIŞ

Dün çilekli puding yaparken gözüm içeriğine ilişti. İçeriğinde şunlar vardı. Şeker, nişasta, aroma verici, renklendiriciler (pancar kökü kırmızısı, beta karoten) tuz, çilek tozu (%0,1). Çilekli Puding’in sadece %0.1’i çilek tozu. İçindeki maddeleri okuyunca kendimi birden kandırılmış hissettim. Başka bir marka çilekli pudingin içeriğinde ise şunlar yazıyordu. İçindekiler. Eser miktarda gluten, badem, fındık, Antep fıstığı, yumurta, soya ve süt ürünleri içerebilir. Eser miktar ne demekse!  Diye düşündüm ve araştırdım. Eser miktarda ne demek? Belli belirsiz miktarda, çok az ölçüde. Pudingin içeriğinin güvenirliğine bakarmısınız. Bundan sonra kendim doğal çilekli puding hazırlayacağım.
EV YAPIMI ÇİLEKLİ PUDİNG
Çilekleri blender ile püre haline getirin, Süte nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, Püreden yarım su bardağını sos için ayırıp geri kalanını süte ekleyin ve çırpın, Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, Tereyağını ekleyip karıştırarak 2-3 dk. daha pişirin, Sıcakken servis kaplarına paylaştırın, Sos için çilek püresi, nişasta, su ve şekeri bir sos tenceresinde karıştırın, Ocağa alıp hafifçe koyulaşana ve nişasta tadı gidene kadar pişirin, Sosu soğumasını beklemeden puding kaplarının üzerine paylaştırıp yayın, Soğuduktan sonra servis edin.
Malzemeler
1 lt süt, 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday farketmez), 1 yumurta sarısı, 3/4 su bardağı şeker, 400 g yıkanıp ayıklanmış çilek, 1 silme yemek kaşığı tereyağ, Sosu için; 1 su bardağı oda sıcaklığında su, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı şeker.

//////

UYGUNSUZ FOTOĞRAFLARI İNTERNET'E DÜŞEN BİR KİŞİ!

Bir yerde oturuyoruz. Arkadaş telaşlı bir şekilde geldi ve bize katıldı. Çok heyecanlı bir hali ve ne yapacağını bilemiyordu. Diğer kişiler bulunduğumuz yerden ayrıldıktan sonra üç kişi kaldık. Mekan sahibi, ben ve o arkadaş. Arkadaş hemen derdini anlatmaya başladı. Uygunsuz fotoğrafları İnternet'e düşmüştü, fotoğraflarının cep telefonundan çalınmış olabileceğini düşünüyordu. Bunun yanı sıra eski eşinden şüpheleniyordu. İntikam amaçlı olarak yapıldığını düşünüyordu. Nereden haberi olduğunu sorduğumuz da ise şöyle dedi: “Bir arkadaşım beni aradı ve xxx web sitesinde uygunsuz fotoğraflarımı gördüğünü söyledi.” Bunu duyar duymaz da bizim yanımıza gelmiş. İnternet'e yüklenen fotoğraflar arasında, kendisinin çektiği ancak kimseyle paylaşmadığı fotoğraflar da varmış.

İNTİKAM ARACI

Günümüzde bu uygunsuz fotoğrafların intikam amaçlı olarak yayınlanması oldukça fazlalaştı. İntikam amaçlı uygunsuz görüntüleri ele geçirip İnternet de yayınlayanlar, hedef aldıkları bir kadının veya erkeğin e-maili veya sosyal medya hesaplarının şifrelerini kırarak bu bilgileri ele geçirebilirler. Bu işi yapan her zaman eski eş, eski arkadaş olmayabilir. Genellikle bu tip olaylar telefonunuzu tamire götürdüğünüzde oluyor. Cep telefoncu arkadaş sizin uygunsuz fotoğraflarınızı görünce hemen kopyalıyor ve sonra da size şantaj bile yapabiliyor.

Gerçek şu ki; kendisinin izni olmadan birisinin İnternet de uygunsuz fotoğraf veya görüntülerinin yayınlanması, kişileri şoke etmekte, olumsuz duygular yaşamalarına sebep olmakta ve birçok kişi böyle bir durumla nasıl mücadele edeceğini bilmemektedir. Aslında bu durum özel hayatın gizliliğine girmektedir ve cezası vardır. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun yalın halinin cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır. Suçun yalın hali işlenirken ses veya görüntü kaydedilmesi halinde suçu işleyen faile 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilir.

Örneğin; YouTube'da cinsel tatmin amacı güden, uygunsuz içeriklere izin verilmemektedir. Ancak; bazı kanallar ise tamamen bu işe yönelmiş durumda ve sınır tanımıyorlar. Bunun en iyisi bu tür uygunsuz görüntü vermemek ve bunları paylaşmamak, cep telefonu, bilgisayar gibi araçlarda tutmamak ve bulundurmamak. Bu tip görüntüler eninde sonunda birinin eline geçer ve kendinizi xxx web sitesinde veya başka sitelerde görebilirsiniz.

Bu arada o arkadaş hala o siteden fotoğraflarını kaldırmak mücadele veriyor ve kimin yüklediği de belirlenemedi.