CAMİLERDE CEMAAT

Her caminin bir cemaati vardır ve bu cemaat birbirini tanır. Camiye yardım edilecekse eder, hatta büyük bir kısmı cami derneğinde görev almıştır. Ancak, günümüzde bu durum giderek azalıyor. Camiye gelenler namazlarını kılıp hemen camiden ayrılıyorlar. Camiye gelenlerin eğer vakti varsa camide veya uygun bir yerde kalıp konuşmalı birbirlerini daha tanımalı ve muhabbet etmelidirler. Cami de yapılan konuşmalar din ile ilgili ise ibadet kabul edilir. Camilerde dünyevi şeyler de konuşabilir. Bir kimsenin gıybetini ve dedikodusu yapılmıyorsa bir sakıncası yoktur.

Bilindiği gibi gıybet haramdır. Camide yapılan konuşmanın helali helal, haramı haramdır. Önemli olan camiye gelen Müslümanların birbirleri ile olan yakınlaşmalarıdır.
/////

HAYAT REÇETESİ

  1- Ufak şeyleri dert etmeyin!
  2- Erkenden kalkmaya alışın!
  3- Hayatı olduğu gibi kabul edin!
  4- Sevgi kapasitenizi geliştirin!
  5- Tenkit etme isteğinizi bastırın!
  6- Bırakın ara sıra canınız sıkılsın!
  7- Rastgele iyilikler yapmaya çalışın!
  8- Her şeye hâkim olmaya çalışmayın!
  9- Başkalarını suçlamayı artık bırakın!
10- Bırakın, bazen başkaları haklı olsun!
11- Herkesin onayını almaya çalışmayın!
12- Her gün bir şeyler öğrenmeye çalışın!
13- Vaktinizi, minnettarlık için de harcayın!
14- Her an bir şeyler öğrenmeye açık olun!
15- İnsanların gözlerine bakın ve gülümseyin!
16- Hep siz değil, bazen de başkaları haklı olsun!
17 “Yarın ne giyeceğim?” diye düşünürken, bazen de aklınıza “kefen” gelsin!
/////

İNGİLTERE’DE YER BULAMAYAN HASTA

Londra’da Queen Elizabeth hastanesine başvuran bir hastaya tam 1,5 yıl sonrasına gün veriliyor. Bunun üzerine İngiliz hasta başka nerede tedavi olabilirim diye araştırıyor ve kendisine yapılacak ameliyatın Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde uygulanabileceğini öğreniyor. Bunun üzerine Balıkesir'e gelen hasta Ortopedi ve Travmatoloji Bölümüne müracaat ediyor. Burada görevli Uzman Doç. Dr. Aziz Atik'e muayene oluyor ve muayene sonrasında hastanın yatışı yapılıyor. Yapılan hazırlıklar bittikten sonra kendisine İngiltere de 1,5 yıl sonrasına gün verilen hasta Uzman Doç. Dr. Aziz Atik ve ekibi tarafından ameliyata alınıyor. Doç. Dr. Aziz Atik ve ekibi konulan plağı çıkartarak kaval kemiğinin içerisine çivi ameliyatı yapıyor. Başarılı bir operasyon sonrası tedavisi biten ve iyileşen hasta taburcu ediliyor.  Daha sonra da ülkesi İngiltere'ye dönüyor.

Ülkemizin sağlık konusunda ne kadar ileri gittiğinin bir gösteri olan bu durum  gerçekten çok sevindirici. Böylelikle, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bu tip önemli tedavi uygulamaları ile adını dünyaya duyuruyor ve sağlıkta önemli ve kalıcı adımlar atıyor.

NOT: Hastanın kaval kemiğinde mikrop oluştuğu için kemiğin kaynamama şikâyeti vardı. Hasta daha önce ameliyat olmuş ancak, kaynama olmamış.