BÜYÜK ŞEHRİN BÜYÜK SORUNU !
“Sorun Otopark”
Anafartalar Caddesinde sağ tarafa park edenlerin yanına ikinci bir sıra daha yapıldığı için o caddedeki trafik sıkışıklığı bir türlü giderilemiyor. Yine Sümerbank önü ise tam bir kargaşa. Hele Yeşilli Camisinin orası hepsinden beter. Bu her yere park edebilen kişiler en azından yaya geçitlerine park etmeseler iyi olacak.
NEREYE PARK EDECEĞİZ?
Balıkesir Lisesinin oralara gidiyorsun dolu. Otoparklara gidiyorsun. Boş olanlarında otopark ücreti ise 25-30 lira. En uygun otopark fiyatı 15 lira. Kimse bizim buralarda otoparka araç koymak istemiyor. Büyükşehir otopark konusunda önemli adımlar atsa da sorun çözülmedi. Trafiğe çıkan araç sayısı arttıkça park edecek yer bulmak zorlaştı. Çoğu zaman insanlar evlerinin önüne bile park edemez hale geldiler.
Park sorunu sadece şehir merkezi, çarşı ile sınırlı değil. Şehir-Devlet Hastanesine gidiyorsun, park sorun. Bazı kişiler de olayı iyice abartıyorlar ve nerede ise başhekim kardeşimizin odasına park edecekler. Oraya gelen herkes hasta. Sen özel değilsin ki… Özellikle hastane, site park alanı gibi yerlerde bu ortak kullanım alanları bilinçli bir şekilde paylaşılmadığı için zaman zaman taraflar arasında anlaşmazlık yaşanıyor ve iş mahkemeye kadar uzayabiliyor. Birde engellilerin yerlerine park eden engelsizler var. Bu kişiler için yorumu size bırakıyorum. Büyükşehir Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki cadde ve sokaklardaki par alanlarından uzun bir süreden beri ücret almıyor. Ancak; bazı ilçelerde ücret alınmaya devam ediliyor. Aslında merkez ilçelerde bu uygulama yeniden hayata geçirilmelidir. En azından par edilenler araçlar belediye elemanı gözetiminde ve güvenli olur.
/////
4,543E9
“Dört milyar beş yüz kırk üç”
Bu sayı nedir? Diye düşünün biraz. Tamam bilemediniz. Açıklıyorum. 4,543E9 içinde yaşadığımız dünyanın yaşı. Araştırmacılar dünyanın yaşına bu veriye fosiller üzerinde çalışmalar yaparak ulaşmıştır. Bir başka araştırma ekibi ise bilinen en eski dünya kabuğuna ait minerallerin yaşı (Batı Avustralya’nın Jack Hills bölgesinde bulunan küçük zirkon kristalleri ve Güneş Sistemi’nin yaşı, meteor parçacıkları ve Ay’dan gelen örnekler) üzerinde jeologların yaptığı radyometrik yaş tayini ölçümleri sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Dünyanın yaşını ilk olarak en yakın tahmin eden ise 20. yüzyılda yaşayan Clair Patterson isimli bir araştırmacıdır. Patterson Zirkon kristallerindeki Uranyum miktarından yaklaşık “4.40” milyar olarak hesaplamıştır.
Dünyanın Ne Kadar Ömrü Kaldı, başka bir deyişle kıyamet ne zaman kopacak? Dünya insan hayatına göre 50 yaşında ve orta yaş krizi yaşıyor. 60’ına geldiğinde ise tıpkı insanlar gibi su kaybetmeye başlayacağı ifade edilenler arasında. Yine araştırmacılara göre güneş ilerleyen zamanlarda daha fazla ısınacak ve bu nedenle Dünya üzerinde buharlaşma artacak. Böylece de bitkileri hayatta tutan karbondioksit azalacak. Bu da bitkilerin yok olmasına neden olacak. Bitkilerin yok olmasıyla birlikte kalan canlıların besin zinciri değişmeye başlayacak ve yavaş yavaş hayvanlar ve insanlar yok olacak. Son olarak 70 yaşına geldiğinde ise Dünya’da yaşayan son canlılar mikroplar da yok olacak ve Dünya tamamen canlılardan arınacak.
Yorum yapın