BİZ YAPTIK DEDİLER

 

Biz yaptık dediler maalesef yaptık dediklerini kendileri yapmadılar. “Van’a üniversiteyi biz getirdik” dediler. Hâlbuki Van 100’cü yıl üniversitesi 40 yıl önce kurulmuş. Kanun Hükmünde Kararname ile Kenan Evren tarafından yapılmıştır. 

Tayyip Erdoğan “Başakşehir Spor kulübünü ben kurdum” demiş.  İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Nurettin Sözen “1990 senesinde ben kurdum” diyor. 28 Nisan 2018 de İzmir mitinginde: “Bundan 15 sene önce koskoca İzmir’de doğru dürüst hava limanı var mıydı? Biz geldik Adnan Menderes Hava Limanını biz yaptık” dedi.  Adnan Menderes Hava Limanı 1987 yılında Turgut Özal tarafından yapılmıştır. 1 Haziran 2018 Adıyaman mitinginde: “Adıyaman’da hava limanı var mıydı, biz yaptık biz” ifadesini kullanıyor. AKP kurulmadan 3 sene önce 1998’de hizmete girmiş olan bir hava limanın biz yaptık diyor. 2 Aralık 2016 da Ankara da bir işyerinin açılışını yaparken: “14 sene önce Ankara da hava limanı var mıydı?” diyerek 2002 senesini işaret ediyor. Halbuki Esenboğa Hava Limanı 1955 yılında yapılmış. Isparta da AKP’nin düzenlediği bir mitingde konuşan Erdoğan “Isparta’ ya Üniversiteyi kim yaptı? Kim getirdi? Biz getirdik biz diyor.”  Isparta’ya Süleyman Demirel Üniversitesi 1992 senesinde kurulmuş. Malatya mitinginde “Üniversiteyi biz yaptık mı yaptık diyor.” Malatya üniversitesinin kuruluş tarihi 1975 senesi.

Zonguldak mitinginde Zonguldak’ta  “Üniversite var mıydı? Üniversiteyi 2007 senesinde biz kurduk” diyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 1992 senesinde açılmıştır. 

Muş mitinginde “15 yıl önce Muş’ta   hava limanı yapılacak deselerdi kim inanırdı?  Biz yaptık” dedi. Muş hava limanı 1992 senesinde kullanıma açılmış. 2000 yılında terminal binası yapılmış. Bunu açılışını da dönemi başbakan yardımcısı Bahçeli yapmış. 

Tayyip Erdoğan 17 Mart 2020 senesinde partisinin genişletilmiş  il başkanları toplantısında ki konuşmasında; “Milletimiz hem elindekilerin kıymetini biliyor.  Hem de oynan oyunu görüyor.  Biz iktidara geldiğimiz zaman paletli ambulansı bırakın. Normal ambulans yoktu. AKP iktidarından önce MR cihazı, buzdolabı ve fırın olmadığını savunup. Biz gelmeden önce MR mı vardı?   Ambulansları köpekler çekiyordu. 15 sene önce evlerde fırın mı vardı? Evlerde buzdolabımı vardı? Bizden önce cenaze yıkayacak imam yoktu.  Apartmanların alt katlarında namaz kılıyorduk, cami yoktu.”

Doğru söylüyor. Bunlar gelmeden önce. Köylüler öküzlerle çift sürüyorlardı. Karasaban kullanıyorlardı. Traktör diye bir şey yoktu. Milletin ayaklarında çarık vardı.  Müslüman bir ülkede cami yoktu. Cenaze yıkayacak imam yoktu. Ben 10 yaşında iken köylünün traktörü olduğunu biliyorum. Acaba biz bu ülkede yaşamıyor muyduk? O yalan bu yalan fili yuttu bir yılan buda mı yalan?  Benim genel başkanım. Bunları söylese ben öyle bir partide durmam.

Şimdi ben AKP’lilere soruyorum. Bu söylenenlere sizler ne diyorsunuz? Bunları ben söylemedim. Bunlar söylenmedi diyecek bir AKP’li var mı? Ben genel başkanımızın söylediklerinin tamamına inanıyorum.  Sonuna kadar arkasındayım diyebileniniz var mı?  Bu milleti böyle şeylerle aldatamazsınız. Şunu söylemek istiyorum. Müslüman olmayacak ve olmamış şeyleri söylemez. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!