BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLEYEN KURUYEMİŞLER

Kuruyemiş; sahip olduğu faydalar ile öne çıkar. Her şeyden önce, hafızayı güçlendirir. Bunun yanı sıra, Omega-3 içeriği ile kan akışını düzenleyerek kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Kansere karşı korumasıyla öne çıkar. Tok tutucu özelliği vardır. Bu sayede, bilhassa diyet yapanlar için ideal bir besindir. Kuruyemiş; yüksek antioksidan özelliği ile dikkat çeker. Vücudu birçok hastalığa karşı en iyi şekilde korur.

En çok tüketilen kuruyemiş lerden birisi de cevizdir. Ceviz; bilhassa beyin gelişimine olan faydası ile dikkat çeker. Beyne iyi gelen yağları barındıran ceviz; aynı zamanda yüksek tansiyonu da düşürür. Kalp hastalıklarına iyi gelmesi de bir diğer özelliğidir. Neredeyse tüm kuruyemişler; bağışıklık sistemini en iyi şekilde desteklemeleriyle öne çıkar. Bağışıklık güçlendirici kuruyemiş çeşitleri arasında fındık, badem, ceviz, yer fıstığı ve ay çekirdeği yer alır.

Fındık

Fındık lezzetli olduğu kadar sağlığa faydaları ile de öne çıkar. İnsanlar; fındık tükettikleri takdirde tokluk hissini daha uzun süre yaşarlar. Buna ek olarak, fındık; bağışıklık güçlendirici özelliğiyle de öne çıkar. Çünkü, içeriğinde E vitamini barındırır. E vitamini; bağışıklık sistemini desteklemesi ve güçlendirmesiyle bilinir. Ayrıca, E vitaminin farklı bir faydası daha bulunur. Kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önlemesi ve anemi riskini azaltması dikkat çekici bir özelliğidir. Doğru kan dolaşımı; birçok faydası ile öne çıkar. Ateş, soğuk algınlığı ve daha birçok hastalığın oluşma riski azalır. Sonuç olarak, fındık; birçok özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Badem

Bağışıklık sisteminin sorunsuz bir şekilde çalışması için birden çok maddeye ihtiyaç vardır. Alkali; bağışıklık sistemi için hayati önem taşır. Badem; özellikle alkali bakımından bir hayli zengindir. Alkali; bağışıklık güçlendirici özelliği ile öne çıkar. Ayrıca, birtakım hastalıkların oluşmasını engeller. Badem; hem alkali hem de E vitamini içeriğiyle dikkat çeker. Güçlü bir antioksidan olarak kendisini gösterir. Badem; bağışıklık sisteminde birçok hastalığa sebep olan serbest radikalleri ortadan kaldırır. Ayrıca, badem tüketenler; kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltırlar. Kalp sağlığını da koruyan badem harika bir ara öğündür..

Yer Fıstığı

Birçok kişinin severek tükettiği yer fıstığı; lezzetli olduğu kadar sağlığa faydaları ile de bilinir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan fıstık ezmesi başta olmak üzere farklı şekillerde de tüketilebilen yer fıstığı; bilhassa bağışıklık güçlendirici özelliği ile dikkat çeker.  Yer fıstığı; yüksek besin değerine sahiptir. Ayrıca, içerdiği yağlar vücut için oldukça faydalıdır. Bilhassa protein ve aminoasitler sayesinde vücudun normal bir şekilde büyümesini sağlar. Yer fıstığı; diğer kuruyemiş çeşitlerine kıyasla yağlıdır. Bu yüzden, fazla tüketilmesi halinde kişinin kilo almasını sağlayabilir. Yine de uzmanlar; her insanın gün içerisinde belirli bir miktar yer fıstığı tüketmesini tavsiye ederler.

Ceviz  

Ceviz; lezzetli olduğu kadar sahip olduğu özellikleri ile de öne çıkar. Düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Bu sayede, bağışıklık sistemini güçlendirir. Cildin uzun süre parlamasını sağlamasının yanı sıra ciltte kırışıklık oluşmasının da önüne geçer. Ceviz; antioksidan bakımından son derece zengindir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde kimyasalların sebep olduğu karaciğer hasarını ortadan kaldırır. Buna ek olarak, enflamasyonu da önler. Bir başka deyişle, kanser, kalp hastalığı, diyabet, Alzheimer gibi hastalıkların temelinde yatan problem olan enflamasyona karşı koruyucudur.

Ay Çekirdeği

Atıştırmalık denildiği zaman herkesin aklına ilk olarak ay çekirdeği gelir. Yüksek miktarda yağ içeren ay çekirdeği; lezzetli olduğu kadar sağlığa faydalıdır. Uzmanlar; ay çekirdeğinin çiğ tüketilmesini tavsiye ederler. Ay çekirdeği; bilhassa içerdiği protein ile dikkat çeker. Yüksek protein içeriğinden dolayı özellikle sporcular için önemlidir. Bunun yanı sıra, bol miktarda vitamin ve mineral da içerir. Besleyici özelliğinden dolayı yaşından bağımsız olarak her insan tarafından tüketilmelidir.