Gönen Belediyesi tarafından bu sene 28'ncisi organize edilen Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinde finalde Ali Gürbüz ile karşılaşan Orhan Okulu kazanarak başpehlivan oldu.

Gönen 28. Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde Kırpınar’ın ünlü pehlivanları kıyasıya mücadele etti.

Orhan Okulu, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Ekrem Yavuz, Ertuğrul Dağdeviren, Tanju Gemici, Faruk Akkoyun, Ali Rıza Kaya, Hüseyin Gümüşalan ve farklı derecelerde toplamda 600 pehlivan kol bağladığı güreşler yoğun ilgi gördü.

Güreşleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda güreş sever izledi.

Güreşlerin sonunda Ali Gürbüz ve Orhan Okulu arasında kıyasıya bir mücadele yaşanırken finale adını yazdıran ve 28. Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Güreşleri başpehlivanı Orhan Okulu oldu.

Dereceye giren başpehlivanlara ödülleri, Gönen Kaymakamı Dr Arslan Yurt ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve protokol tarafından takdim edildi.