Ampute Milli Takım oyuncularından Alican Kuruyamaç, Polonya’yı eleyip finale kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Bir kupa varsa favorisi biziz.

Ampute Milli Takım oyuncularından Alican Kuruyamaç, Polonya’yı eleyip finale kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Bir kupa varsa favorisi biziz. İnşallah yarın kupayı buradan üçüncü kez kaldırıp gideceğiz. O kupayı almadan buradan gitmeyeceğiz' dedi.
Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Türkiye, Polonya’yı 5-1 mağlup ederek finale kaldı. Maçın ardından oyunculardan Alican Kuruyamaç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kuruyamaç, 'En baştan söylediğimiz gibi biz bu kupayı almadan gitmeyeceğiz. Son adım kaldı. Rakibimiz güçlü rakipti. Ama takım olarak farkla üstesinden gelmeyi bildik. Türkiye’nin gücünü gösterdik. Bir kupa varsa favorisi biziz. İnşallah yarın kupayı buradan üçüncü kez kaldırıp gideceğiz. O kupayı almadan buradan gitmeyeceğiz' şeklinde konuştu. Finalde rakibin kim olduğunun öneminin olmadığını ifade eden milli oyuncu, 'Güzel bir maç olsun istiyoruz. İngiltere de değerli bir takım. İspanya da keza öyle. Kim gelirse gelsin, biz şampiyon olacağız' ifadelerini kullandı.

'Taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı'
Taraftarların hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Alican Kuruyamaç, 'Taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Yarın da hafta sonu hava da güzel. Buranın üç katı olacağını düşünüyorum. İşlerini güçlerini bırakıp bizi desteklemeye geldiler. Sağ olsunlar, var olsunlar' dedi.

Rahmi Özcan: 'Dünyanın ve Avrupa’nın en iyi takımı olduğumuzu göstermeye devam ediyoruz'
Ay-yıldızlı oyunculardan Rahmi Özcan ise, 'Buraya gelen taraftarımızla gurur duyuyoruz. Türk olmakla gurur duyduğum özel anlardan bir tanesi oldu yine. Biz her zamanki yaptığımızı yapmaya devam ettik. Dünyanın ve Avrupa’nın en iyi takımı olduğumuzu göstermeye devam ediyoruz. Bugün finale kaldık. Sevincimiz yarım. Yarın inşallah finalde kupayı da alıp ülkemize üçüncü kez Avrupa şampiyonluğunu taşımak istiyoruz. İlk günden bu yana taraftarların kendilerini çok iyi ağırladığını dile getiren Özcan, 'İlk günden beri gerek evlerinde ağırladılar. Yemekler, börekler yaptılar. İlaçlarımıza kadar hepsini getirdiler. Allah hepsinden razı olsun. İlk günde bütün şehir buradaydı. Final maçında da tüm şehir burada olacaktır. Şampiyonluğu beraber kutlayacağız inşallah' diyerek sözlerini tamamladı.