Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Demokrat Gazetesi Balıkesir

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç

Gülten İmren

Gülten İmren

* 500 gram kuşbaşı et
* 2 adet soğan
* 2 adet patates
* 2 adet patlıcan
* 4 adet yeşil biber
* 3 adet domates
* 4-5 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı salça
* 5 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz
* Pul biber
* Karabiber
Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Yapılışı
1. Bir tavaya kuşbaşı doğradığınız etleri alarak, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve üzerine sıvı yağı ekleyerek kavurun.
2. Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavurun.
3. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayın, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edin.
4. Baharatları da ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve 3-5 dk kadar pişirin.
5. İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına yerleştirin.
6. Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün.
7. Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında, yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
8. Kenarından pişip pişmediğini kontrol ederek, süreyi duruma göre uzatabilirsiniz.
Not: Sebzeleri aynı şekilde hepsini çiğden harmanlayıp, kaplara doldurarak da pişirebilirsiniz. Ben kavurarak yapmayı tercih ediyorum.

Please follow and like us:
Please follow and like us:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
GÜZEL ve ÇİRKİN - 14 Ocak 2021
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
gazete