Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı birimlerde görevlerine yeni başlayan Orman Mühendisleri, Orman Endüstri Mühendisleri, Orman Muhafaza Memurları ile İdari Personeli için düzenlenen Hizmete Hazırlama ve İntibak Eğitimi başladı.

3 Gün Sürecek eğitimde, Orman Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapısı, Kurum Kültürü ve aidiyeti, Teşkilat Yapısı, Orman Genel Genel Müdürlüğünce yürütülen ormancılık faaliyetleri, sürdürülebilir ormancılığın ilkeleri vb.  konular hakkında, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Şube müdürlüklerince, sunu eşliğinde eğitim verilecek.

Eğitimin açılış konuşmasında, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran; “Köklü bir kurum olan Orman Genel Müdürlüğümüzün Devlet Hiyerarşisi içerisinde daha disipline bir kurum olduğunu, bu çerçevede Ormancılık mesleğinin kutsal ve fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunu, ormanı, çevreyi, doğayı seven, koruyan ve aynı zamanda meslek olarak ta ormancılığı seçen personelimizin Orman Genel Müdürlüğümüzü en iyi şekilde temsil etmesi gerektiğini dile getirerek, görevlerine yeni başlayan tüm personele başarılar diliyorum” dedi. (Necdet Pekmezci)