Altıeylül’e bağlı kırsal Yakupköy Mahallesi yakınındaki yerleşim yerinde vatandaşların talebi üzerine su hattı döşeme çalışmaları gerçekleştiren Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) ekipleri, bölge halkını sağlıklı, temiz ve kesintisiz su ile buluşturdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ Genel Müdürlüğü altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yakupköy Mahallesi ziyareti esnasında muhtar ve mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın BASKİ’ye verdiği talimat kısa sürede neticeye ulaştı. Yakupköy Mahallesi yakınında bulunan yerleşim yeri sakinlerinin ihtiyacı üzerine BASKİ ekipleri, bölgede 950 metre uzunluğunda içme suyu ana şebeke hattı yapım işi çalışmalarını gerçekleştirdi. İçme sularını taşıyarak su ihtiyaçlarını gideren bölge halkı, BASKİ’nin çalışmaları neticesinde sağlıklı, kesintisiz ve temiz içme suyuna kavuştu.

“AHMET BAŞKANIMIZ SAĞ OLSUN”

Halkın su talebine BASKİ ekiplerinin anında cevap verdiğini dile getiren Yakupköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıkılmaz “Köyümüzde yeni yerleşim alanlarımız var. Onlara su getirdik, Ahmet Başkanımız sağ olsun. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın söz verdi bize ve ulaşmayan yerlere suyumuzu ulaştırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Mahalle halkımız da suyun gelmesinden çok memnun kaldılar. İnşallah iki üç gün içinde de suyumuzu vereceğiz.” dedi.

“ÇOK KISA SÜREDE SU SORUNUMUZ ÇÖZÜLDÜ”

Su sorunlarını BASKİ ekiplerinin kısa sürede çözüme kavuşturduğunu belirten bölge sakinlerinden Nursel Şahingiray “En büyük sorun suyumuzdu. İçmek için suyumuzu taşıyorduk. Sağ olsun Ahmet Başkanımız çok kısa sürede sorunu çözdü, açıkçası bu kadar hızlı olacağını beklemiyorduk.” ifadelerini kullandı.

2018’den beri Yakupköy Mahallesi’nde yaşadığını belirten Necla Kayabaş Suyu müracaat edip bekliyorduk acaba ne zaman gelir diye ama biz muhtara rica ettik. Muhtar da üst makamlara rica etti. Bizim borularımız da döşenmeye başladı ve biz hayret ettik. Bu kadar kısa zamanda bu nasıl oluyor diye. Buna da vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun, diyorum. Allah onun sağlığını bozmasın da daha böyle güzel hizmetler versin.” şeklinde konuştu.

(Balıkesir Büyükşehir Belediyesi)