Seçim çalışmalarına son sürat devam eden Vatan Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emre Albayrak, Altıeylül Belediye Başkan Adayı Necla Bilener ve Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Adayı Ece Albayrak ile birlikte Altıeylül Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

Toplantıda Balıkesir’in ve kırsal bölgelerin sorunları masaya yatırıldı. Dernek Başkanı ve Köylü köyü muhtarı Aytekin Yıldız ile birlikte Ovaköy muhtarı Ramazan Ayna, Orhanlı muhtarı Halis Cemal Albayrak, Yenice muhtarı Yasin Karıncı, Yeşilyurt muhtarı Ulaş Çiçek, İnkaya muhtarı Tolga Uluca, Çamköy eski muhtarı İsmail Yoldaş, Balıklı muhtarı Halil Tığlı görüşmeye katıldı. Muhtarlar ilgisizlikten şikayet ederek, yeterli hizmeti alamadıklarını ifade ettiler. ‘‘Köylü, milletin efendisi olması gerekirken aşağı tabaka vatandaş yapıldı. Ürettiğimiz ürünü doğrudan piyasaya sokamadığımız için yeterli geliri elde edemiyoruz. Tesis ve altyapı yetersizliğinden dolayı gençleri spora ve sanata yönlendiremiyoruz. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı yaygınlaşıyor. Bazı köy yollarının bozuk olması ulaşımı sıkıntıya sokuyor.’’ şeklinde mevcut sistemden rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emre Albayrak ise, mevcut sistemin üreticiyi yok saydığını ifade etti.

Albayrak: ‘‘Büyükşehir belediye kanunuyla köy tüzel kişilikleri ortadan kaldırıldı. Köyler mahalleye çevrildi. Halbuki ikisi farklı şeyler. Köyler bu yasa yüzünden önemli haklarını kaybettiler. Bu dönemde mera sorunu arttı. Köylünün ürettiği ürünü uygun şartlarda piyasaya sokabilmesi için belediye yönetimlerinin üzerine görev düşüyor. Biz mevcut Büyükşehir yönetiminin yapamadığı Altıeylül-Bigadiç ile Karesi-İvrindi-Kepsut Organize Hayvancılık Bölgelerini seçildiğimiz takdirde hayata geçirmeye hazırız.  Gençlerimizi hayata kazanmak, Türkiye’nin geleceğini teminat altına almak demektir. Uyuşturucuyla mücadele konularında parti olarak yoğun faaliyetler yaptık. Spor tesislerinin kurulması projelerimiz arasında var. Bütün bahsedilen sıkıntılar mevcut rantçı sistemin eseri. Sistemi değiştirdiğimiz takdirde önümüz açıktır. Bunu yapabilecek tek parti Vatan Partisi’dir. Hepinizin desteğine talibim.’’ diye konuştu. Sıcak bir ortamda yapılan görüşmeden sonra muhtarlar, sorunlarıyla ilgilenilmesinden memnun olduklarını ifade ederken, Vatan Partisi heyeti de misafirperverliklerinden ötürü muhtarlara teşekkür ettiler.

Ardından Vatan Partisi ekibi, Karesi kırsal mahalle muhtarları derneği başkanı ve Boğazköy muhtarı Metin Durmaz ile Yaylabayır muhtarı Bahattin Durmaz’ı ziyaret ederek Karesi ilçesindeki sorunlar üzerine sohbet ettiler.(Ebru Erdem)