Vali İsmail Ustaoğlu Camiler Ve Din Görevlileri Haftası’nı şu sözlerle kutladı;

“Camiler, insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın pekiştiği kutsal mekânlardır. İbadet yeri olmanın yanı sıra birleştirici özelliği ile vatandaşlarımız arasında yakınlaşma, yardımlaşma duygularının artmasına vesile olan camilerimizde görev yapan din görevlilerimiz; halkımızın dini konularda doğru bilgilendirilmesinde, toplumun farklı kesimlerinin birbirleriyle kaynaşmasında önemli role sahip gönüllü rehberlerimizdir.

Din görevlilerimiz, camilerimizde vakit namazlarının ve diğer ibadetlerimizin yerine getirilmesiyle yetinmemekte, görev yaptıkları mahallerdeki yaşlılarımızın ihtiyaçları, hasta ve fakir kimselerin gözetilerek sorunlarının ilgili kurumlara aktarılmasında veya yerinde çözülmesi konusunda öncülük etmektedirler. Vatandaşlarımızın tam desteğini alan din görevlilerimizin göstermiş oldukları gayretli çabalarından dolayı tebrik ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutladığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması bu yıl "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlenmiştir.

 Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), Yüce Allah’ın son elçisi, insanlığa yaradılış gayesini hatırlatmak, şahsiyetini iman, adalet, merhamet, güven, doğruluk ve güzel ahlak gibi değerlere rehberlik etmek üzere görevlendirilmiştir. İslam Dininin emrettiği itikat, ibadet ve ahlak sahibi, hayatın her alanında sevgili Peygamberimizi örnek alan nesillerin yetişebilmeleri için; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin cami ile buluşmalarının teşvik edilmesi, hafta dolayısıyla camilerimizde gerçekleştirilecek faaliyetlerin bu yönde düzenlenmesi önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, müftülüklerimize bağlı olarak görevleri başında bulunan din görevlilerimizin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik ediyor, bütün Diyanet çalışanlarımıza sağlık, huzur, esenlik ve başarılar diliyorum.”

Haber: Sena IŞIK