ASIRLIK ÇINARIMIZDI

YAŞAMLARI BOYUNCA BALIKESİR'E DEĞERLER KATMIŞ... BALIKESİR'İN GELİŞİMİNE HEM KÜLTÜREL HEM DE SOSYAL ANLAMDA KATKI SAĞLAMIŞ BİR AİLE YIRCALI AİLESİ. GÜNE BÜYÜK BİR ACIYLA BAŞLADI BALIKESİR! ÇÜNKÜ 102 YAŞINDA Kİ ASIRLIK ÇINARI, BALIKESİR'İN ANNESİ MÜŞERREF YIRCALI'YI KAYBETTİ! SADECE KENDİ EVLATLARINA VE TORUNLARINA ANNE OLMADI MÜŞERREF HANIM, BALIKESİR'E YAPTIRDIĞI ÇOCUK YUVASIYLA TÜM ÇOCUKLARIN DA ANNESİYDİ! HAYIRSEVER KİŞİLİĞİ İLE BALIKESİR'DE BELKİ DE DOKUNMADIĞI GÖNÜL YOKTU! ASIRLIK ÇINARIMIZ ARTIK GÖZLERİNİ BU DÜNYAYA YUMDU!

MÜŞERREF YIRCALI

Balıkesir'de 1922 yılında dünyaya gelen Müşerref Yırcalı, Balıkesir'in ilk un sanayicisi ve İsviçre Buhler makinalarını Türkiye'ye ilk getiren kişi Muharrem Hasbi Koray'ın kızıdır. Rona Yırcalı ve Demet Egeli'nin anneleri olan Müşerref Yırcalı'nın, Ömer Egeli, Eda Egeli. Sırrı Yırcalı ve Sinan Yırcalı adında 4 torunu var.

O TÜM BALIKESİR’İN ANNESİYDİ

28 Mayıs 2005'te vefat eden eşi A. Sırrı Yırcalı gibi hayırsever kimliği ile öne çıkan Müşerref Yırcalı, Balıkesir'e 1968 senesinde kendi adını taşıyan Çocuk Yuvası yaptırmıştı. Yuvadaki barındırılan kimsesiz çocukların ihtiyaçları da Müşerref hanım tarafından karşılanıyordu.

FAHRİ BAŞKANDI!

Müşerref Yırcalı, 1967'de Balıkesirspor Kulübü'nün FahrÎ Başkanı idi ve ilk özel  (TD Şükrü Ersoy 'un jübilesinde) maçımızın da başlama vuruşunu yapmıştı.

Eşi A. Sırrı YırcalI da 1968-70 yılları arasında Balıkesirspor Başkanı olarak Balıkesir'e hizmet ve katkılarına devam etmişti.

Müşerref Yırcalı’nın naaşı Tarihi Zağnos Paşa Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından, Başçeşme Mezarlığındaki Aile Kabristanına defnedilecek.

BALIKESİR POSTA TV AİLESİ OLARAK MERHUMEYE ALLAHTAN RAHMET DİLER, RONA YIRCALI BAŞTA OLMAK ÜZERE YIRCALI AİLESİ VE SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ…