- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Türkiye’nin teknoloji ve dijital dönüşüm alanında söz sahibi bir ülke olduğunu söyledi.

SONER KANBER

Çeşitli ziyaretler ve gençlerle buluşmak için Balıkesir’e gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Türkiye’nin içinde yer aldığı dijital teknoloji hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin teknoloji ve dijital dönüşüm alanında söz sahibi bir ülke olduğunu söyleyen İleri; “Bizim görevimiz hiç durmadan bu alanlardaki ilerleyişimizi sürdürmektir. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülke bu potansiyele sahiptir ve bu potansiyeli hayata geçirecektir, geçirmektedir” dedi.

 

TÜRKİYE BU ALANDA BÜYÜK ATILIMLAR YAPTI

AK Parti İl binasında bir basın toplantısı gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri özetle şunları söyledi. “Son 20 içerisinde AK Parti iktidarında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde savunma sanayinden, sivil sanayine, uzay sanayinden, yüksek teknolojiyi birçok farklı alanlarda Türkiye çok şükür büyük atılımlar yapmış noktada. Tabii ki bu atılımlar, bu gelişmeler tesadüfen olmuyor. Çok ciddi, detaylı çalışan bir devlet aklının ince planlaması sonucu oluyor. Bu planlama kapsamında yeri geliyor devlet bu süreçleri yürütecek kurumları hayata geçiriyor. Yeri geliyor stratejik yol haritaları oluşturuyor. Yeri geliyor insan kaynakları yetiştirmek noktasındaki çeşitli programları hayata geçiriyor. Yeri geliyor altyapı, Ar-Ge merkezi, girişimcilik merkezleri noktasında elini taşın altına koyuyor. Bu noktada çok şükür ülkemiz büyük bir mesafe kat etti.

Tabii bizim siyasi mücadelemizin bir parçası da şu an muhalefette olan zihniyetin dijital dönüşüm noktasındaki duruşunu da gözler önüne sermek. Biliyorsunuz son yıllarda ortaya çıkan atılımların bir kısmı maalesef çok ciddi bir şekilde onlar tarafından da eleştirildi. Bunları burada zikretmeden geçmemek lazım diye düşünüyorum. Bu zihniyet yeri geldi bizim şu an dünyada gururumuz olan, dünyada oyun kurucu haline geldiğimiz SİHA'lar ve SİHA'lar alanında buradaki çalışmaları, ilerlemeleri adeta küçümsemek noktasında bu yüksek teknoloji ürünlerini oyuncak ifadesini kullandı. Bu zihniyet yeri geldi milli uzay programı noktasında uzaylardan yeryüzüne inip şeklinde adeta küçümseyici, alaycı bir ifadeyle eleştirmek ihtiyacını hissetti. Yeri geldi inşallah 2023 yılı içerisinde sokaklarda, yollarda göreceğimiz milli aracımız, milli ve yerli elektrikli aracımız TOGG’u eleştirmek noktasında birçok değişik söylem hayata geçirdi. Tabii bu tutum sadece dijital dönüşümde değil, herhangi bir altyapı noktasında da kendini göstermiş bir tutumdur. Yine bunun güzel örneklerinden biri biliyorsunuz bu İstanbul, İzmir otoyolu hakkında zamanında söyledikleri. Hepimiz sevinerek görüyoruz ki bu otoyol gayet işler bir vaziyette ve ülkeye çok büyük tasarruflar sağlıyor. Bizim bu zihniyetle mücadelemiz tabii ki devam edecek. Ama şunu söylemek lazım. Bu zihniyet maalesef 1950 beri değişmeyen yatırım karşıtlığıyla ön plana çıkan adeta öğrenilmiş çaresizlik noktasında Türkiye'yi ufak alanlara hapsetmeye çalışan bir zihniyettir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah biz çok farklı bir döneme sahip oluyoruz. Türkiye bu alanda söz sahibi bir ülkedir ve bu şekilde olmaya devam edecek. Onlar eleştirilerini yapacaklar bizde görevimizi yapacağız. Bizim görevimiz hiç durmadan bu alanlardaki ilerleyişimizi sürdürmektir. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülke bu potansiyele sahiptir ve bu potansiyeli hayata geçirecektir, geçirmektedir.”