İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Havran’da esnaf ve köy ziyaretlerinde bulundu.

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Turhan Çömez’e esnaf ve köy ziyareti sırasında, İYİ Parti Havran Belediye Başkan adayı Murat Hançer ve İYİ Parti Havran İlçe Başkanı Mustafa Kızıl eşlik etti. Çömez, vatandaşın sorun ve taleplerini dinleyip destek istedi.

“Emekliyiz Hala Çalışıyoruz”

Ziyarette geçim sıkıntısı gündemdeydi. Emekliler, sık sık Çömez’e 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinemediklerini söyledi. Vatandaşlardan biri Çömez’e ‘Siz ve Meral hanım lütfen problemlerimizi gündeme getirmeye devam edin” dedi. Bir emekli de Çömez’e “Emekliyiz ama hala çalışıyoruz. Temennimiz artık bir an evvel ülkenin toparlanması.” diye dert yandı.

İki Gündür Siftah Yapamayan Esnaf Dert Yandı

Çömez’in ziyaret ettiği bir giyim mağazasının sahibi de iki gündür siftah yapamadığını söyledi. Burhaniye’de de bir dükkanı olduğunu söyleyen esnaf, “Orada da sadece iki bin liralık siftah yaptık. Ama kiramız 4 bin liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Alım gücü çok düştü. Eskiden kot pantolon 200 liraya satarken 100 lira kar kalıyordu. Şimdi 500 liraya sattığımız kot pantolondan 125 lira para kalıyor. Onu da satamıyoruz. Bizim kârımız da düşüyor. Gelir, gideri karşılamıyor” dedi.

Çömez’in yanıtı da, “Maalesef son derece vahim bir durum. Aslında burada anlatılanlarla ülke ekonomisinin ne kadar kötü olduğunu görebiliyorsunuz. Seçimlerden sonra da bizi nelerin beklediğini tahmin edebiliyoruz. Sebebi çok basit, Ankara’da kravatlı çeteler var. Ülkeyi soydukları için çalınanın yerine konulması için her şeye zam geliyor” açıklamasında bulundu.
Çömez, esnaf ziyaretinde üniversite mezunu bir gencinde iş bulamadığı için babasının yanında çalıştığına şahit oldu.

Engelli Emekli Geçinemediğinden Çalışıyor

Çömez, esnaf ziyareti sırasında traktör kullanan bir vatandaşla da sohbet etti. Vatandaş engelli ve emekli olmasına rağmen çiftçilik yaptığını söyledi. Çömez de üç çocuk babası, engelli emeklinin çalışmak zorunda kalmasını eleştirdi. “Bu aslında Türkiye’nin içinde bulunduğu vahim tabloyu gösteriyor. Al sana Türkiye yüzyılı. Engelli ve emekli olmasına rağmen vatandaşımız çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum Anadolu insanının ne kadar vefakâr ve cefakâr olduğunu gösteriyor.” dedi.

Hüseyin Tülek