Balıkesir’de tatlı sevenlerin yeni adresi olacak olan Profiterolcü Nilda, Milli Kuvvetler Caddesi’nde kısa süre önce hizmete açıldı. Profiterolcü Nilda, kısa süre içerisinde ekler, profiterol, pasta çeşitleri yanı sıra Fransız kurabiyeleriyle yeni lezzet arayan damakların vazgeçilmez adresi olacağa benziyor.

Balıkesirli girişimci Mehmet Ali Akdoğan, Milli Kuvvetler Caddesinde açtığı Profiterolcü Nilda, farklı çeşitlerdeki tatlı ürünleriyle tatlı sevenlerin kısa sürede yeni adresi oldu.

Ürünlerinde hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını söyleyen Akdoğan, “Biz ürünlerimizi hiçbir katkı maddesi kullanmadan yalnızca süt, meyve kurusu ve pancar şekeri kullanıyoruz” şeklinde konuştu. Gelecek olan yeni çeşit ürünler ile hizmetlerini Balıkesir halkı için zirveye taşımayı hedeflediklerini de ekleyen Akman, her geçen gün yeni tatlar yeni lezzetlerle ile uzun yıllar Balıkesir halkına hizmet vermek istediklerini belirtti. 

 

“YAPAY TATLARI TAMAMEN DEVRE DIŞI BIRAKTIK”

Bu fikrin bir buçuk yıldır aklında olduğunu söyleyen işletme sahibi Mehmet Ali Akdoğan, “Bursa’ya sürekli gidip geliyorum orada ekler ve profiterol satışı birçok noktada var. Balıkesir’de bu tür bir tatlı dükkanının olmadığını görünce de bu tadı Balıkesir’e getirmek istedim” dedi.

Mehmet Ali Akman; konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Fakat bu ürünü yapmak çok kolay değil. Ekler ve profiterolde 18 çeşit ürünümüz var. Profiterolde ve eklerde yapımında ki ana temamız şudur. Biz kesinlikle tatlandırıcı gıda kullanmıyoruz. Ne glikoz şurubu ne mısır şurubu kullanmıyoruz. Gıda boyası da kullanmıyoruz. Yani ürünlerimizde bu yapay tatlar tamamen devre dışı bıraktık.

Ürünlerimizin hepsini süt, meyve kurusu ve pancar şekeri ile yapıyoruz. Ürün çeşitlerimiz ise çilekli, muzlu, vanilyalı, frambuazlı, Antep fıstıklı, çikolatalı, karamelli, incirli, kahveli, Hindistan cevizli, beyaz çikolatalı, limonlu, kestaneli, vişneli, böğürtlenli, portakallı, damla sakızlı ve kavunlu olarak sayabilirim. Ekler ile profiterol arasında ki fark ise ekler genelde çayın yanında ev hanımlarının gün yaptıklarında tatlı bir şeyler olsun, ön atıştırmalık olarak tercih edilir. Profiterol ise yoğun bir çikolata ve çikolatamızda Belçika çikolatasıdır. Kesinlikle kullandığımız soslarda da ekstra gıda maddesi bulunmamaktadır. İki çeşit sos kullanıyoruz biri beyaz çikolata diğeri ise bitter çikolata.”

 

BALIKESİR HALKININ İLGİSİNDEN MEMNUNUM

İlerleyen zamanlarda ürün çeşitliliğini artıracaklarını ve şuan ki satışlardan çok memnun olduklarını söyleyen Akdoğan, pasta ve diğer ürünlere olan ilginin de her geçen gün arttığını söyledi. Akman, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Paket servisimiz var. Ayrıca dükkânda yemek isteyen müşterilerimiz içinde yerimiz mevcut. Çeşitli sanal platformlardan da satışlarımız sürüyor. Ürünlerimiz buzdolabında olduğu sürece 3 gün boyunca tazeliğini korur ancak bizim tüketiciye tavsiyemiz ürünleri aldıkları gün tüketmeleridir.

Balıkesir’de profiterol satışı yapan birçok yer var ancak bizim gibi ne eklerde nede profiterolde 18 çeşit ürün satan yok. Balıkesir’de bu kadar çeşit profiterol ve ekler satan tek yer biziz. Balıkesir’de satılan ekler ve profiterol çeşitleri sadece 1 tane veya 2 bizim gibi 18 çeşit üreten daha başka yer yok. Bizim ürün çeşitlerimiz içerinde ise ekler ve profiterol dışında 7 çeşit makaronumuz var. Fransız kurabiyelerimiz aynı şekilde oda 7 çeşit. 4,6 kişilik pastalarımız var ve birde tek kişilik pastalarımız. Toplamda 7 çeşit ürünümüz var. İlerleyen zamanlarda çeşitlilik daha da artacak.”

HABER: HÜSEYİN TÜLEK