1984 yılında Yırcalı Ailesi tarafından Balıkesir’e kazandırılan, eğitim ve öğretime büyük bir değer katan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, 40. Yaşını kutladı. 

Hafta sonu gerçekleşen kutlama etkinlikleriyle SYAL mezunlarının ve mevcut öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen 40. Yaş kutlamaları, Milli Kuvvetler Caddesi’nden başlayıp, Atatürk Anıtı’nda son bulan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Konferans salonunda sürdürülen kutlama etkinliği programında Balıkesir’in yetiştirdiği nadide değerlerden olan Oyuncu ve Sunucu İlker Ayrık’ın sunumuyla devam etti. 
Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Rona Yırcalı, Yırcalı ailesinin geçmişleriyle beraber eğitim konusunda yaptıklarını kısa bir sunumla anlattı. Konuşmasının devamında Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’ne geçmiş dönemde hizmet ederek gelişimine katkı sağlayan herkese tek tek teşekkür eden Rona Yırcalı, “Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl 40. senemizi kutluyoruz. Bizlere vakit ayırarak buraya gelen herkese de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Programın devamında Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin efsane müdürü olarak anılan Süleyman Sayan, konuşma gerçekleştirdi. Program İlker Ayrık’ın neşeli söyleşisinin ardından okunan SYAL marşı ile son buldu. 
Gerçekleşen programa Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Rona Yırcalı ve ailesi dışında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve geçmiş dönem SYAL mezunları katıldı.