Son yılların en çekişmeli ve ön görülemeyen seçim Altıeylül Belediye Başkanlığında yaşanacak gibi duruyor. Hasan Avcı’nın bağımsız aday olması ile dengelerin iyice değiştiği Altıeylül’de şuan hiçbir anket şirketi net bir veri yayınlayamıyor.

31 Mart yerel seçimlerinde son 2 hafta kala Balıkesir’de tüm adaylar 7/24 sahada seçim çalışmaları yaparken Altıeylül’de vatandaşın kafası iyice karıştı. 22 başkan adayının yarışacağı seçimlerde 5 aday vatandaşlar tarafından öne çıkarken, çoğu Altıeylüllü seçmen hangi adayı destekleyeceği konusunda kararsız durumda.

İddialı olan 5 adaydan 4’ü sağ seçmene hitap ediyor

Altıeylül Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olacağı bir çok kesim tarafından merak konusu olurken iddialı 5 adaydan 4’ü sağ seçmene hitap ediyor. Bunlardan bir tanesi Yeniden Refah Partisi Adayı Fatih İnceboy. Aday İnceboy’un en büyük artısı kırsalda veteriner olarak vatandaşlara dokunması. Onlara yaptığı yardım ve destekle kırsalda yaşayan vatandaşın kalbinde taht kurmuş durumda. AK Parti’nin Adayı Mesut Eray’ın işi bu seçimde çok zor olacak. Daha çok efor sarfetmesi gerekiyor çünkü onun oylarına talip ve şuan ki durumda koparacak isim Bağımsız olarak aday çıkan Hasan Avcı. Aday Mesut Eray, saha çalışmalarını sıkı tutuyor ve iktidar partisi adayı olmasının avantajlarını da sahaya yansıtmaya devam ediyor. Ancak Eray’ın vatandaşların gözünde çelişki yarattığı bir nokta var oda projelerini tam olarak anlatamaması. “Hasan Avcı zaten yapıyordu, onun yaptıklarını bir daha kendi yapacakmış gibi anlatıyor” söylemleri vatandaşların dilinde. Hasan Avcı ise AK Parti’nin bu seçimde en büyük belası oldu ve Altıeylül’de AK Parti kaybederse bunun en büyük sebebi olarak görülecek isim. Şuanda yürüttüğü saha çalışmalarına bakıldığında kendisine büyük bir teveccüh var. İYİ Parti’nin adayı Hakan Afşin Arıcan ise bu 3 aday nazaran sağ görüşlü ve milliyetçi gömleği ile vatandaşın kararsızlığına hitap ediyor. Sahada vatandaşlardan beklenenin üzerinde hatta kendisinin bile bu beklentisinin üzerinde bir karşılık buldu. Son olarak ise Hakan Şehirli, CHP adayı Hakan Şehirli tüm bu curcunadan sıyrılıp başkan seçilmesi olasılı bir çok kesim tarafından konuşulmakta. Her şeyden uzak seçim çalışmalarını yürüterek saha çalışmalarını yürüten Şehirli, kararsız sağ seçmen tarafından da takdir görmeye başladı. Adayların hepsi kazanmak için çalışma yaparken seçmenin kafası halen karışık durumda.

Haber: Hüseyin TÜLEK