Diş hekimi Burak Avcı, sağlıklı dişler ve güzel bir gülümseme için en iyi başlangıç noktasının diş hekimi muayenehanesi olduğunu söyledi. Avcı: “Hepimiz dişlerimizi önemseriz. Fakat gerçek olan sürdürülebilir ve sağlıklı ağız ve diş sağlığıdır. Sonuç olarak güzel gülüşler için önemli olan temel davranış, diş hijyenine dikkat etmektir” dedi.

Balıkesir’de diş hekimliği yapan Burak Avcı, sağlık diş ve güzel bir gülümse için yapılması gerekenleri anlattı. Özellikle dişlerin doğru fırçalanması halinde oluşabilecek diş eti hastalıklarına dikkat çeken Burak; günde 2 kez dişlerin fırçalanması gerektiğini söyledi.

Avcı; sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bizim hastalarımıza her zaman tavsiye ettiğimiz en önemli kural günde 2 kez dişlerini fırçalamaları. Özellikle sabah ve akşam. Akşamları biraz daha önemli yatmadan önce fırçalamak gerekiyor. Düzenli olarak günde 2 kez fırçalamak aslında çoğu diş probleminin önüne geçebiliyor. Ama fırçalamayı da doğru şekilde yapması gerekiyor. Bazı hastalarımız ile konuşuyoruz günde 2 ve 3 kez fırçalıyorum diyorlar ama aslında doğru fırçalamıyorlar. Bu uygulamayı doğru şekilde yapmak gerekiyor. Ne kadar düzenli fırçalasan da doğru yapmadığın süre boyunca yeterli diş sağlığını alamaz” şeklinde konuştu.

 

“DİŞ DOĞRU TEKNİK İLE FIRÇALANMALI”

Ağız ve diş sağlığımızın korunması ve özellikle diş fırçalarken dikkat edilmesi gereken konunun doğru şekilde fırçalamak olduğunu söyleyen diş hekimi Avcı, “Kişi dişlerini fırçalarken gelişi güzel değil de diş hekiminin önerdiği şekilde fırçalaması gerekiyor. Genelde hastalarımız fırçalama şeklini yukarı aşağı ve yatay şekilde yaptıklarını belirtiyorlar. Biz o şekilde önermiyoruz o tür fırçalamalarda diş tam sağlığı almıyor olabilir. Bizim tavsiye ettiğimiz diş etinden dişe doğru tek yönlü fırçalamak gerekiyor. Başlangıç noktası her zaman diş eti olması gerekiyor. Diş eti daha hassas kalıyor. Fırça darbeleri diş etine sert gelirse, diş eti çekilmelerine sebep olabiliyor. Özellikle hastalar diş eti bölgesine çok fazla gelmeyecek şekilde fırçaladığı için o bölgelerde hep çürükler, diş eti çekilmeleri gibi olaylar gerçekleşebiliyor” dedi.

 

“DİŞ HEKİMİ KORKUNUZU YENİN”

Öte yandan hastaların genelde doktor korkuları nedeniyle diş çürüğünün son seviyesinde kendilerine başvurduğunu belirten Avcı; bu sebeple kurtarabilecekleri birçok dişi çekmek zorunda kaldıklarını söyledi. “Doktor korkunuzu yenerseniz sağlık dişlere ve güzel gülüşlere kavuşursunuz” diyen Avcı sözlerini şu şekilde tamamladı; “Birçok hatanın doktor korkusu nedeniyle işe başlamadan önce oturup onlarla sohbet etmem gerekiyor. Karşınızdaki hastanın size güvenip olacağı tedaviyi başaracağınızı kanıtlamanız gerekiyor. Buraya gelen hastalarımız genelde biraz korku ile gelebiliyor. Diş korkusu genelde halkımızda biraz daha ön sıralarda yer alıyor. O yüzden hastaya yapılacak ilk tedavinin rahatlatmak ve güven kazandırmak olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.