Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi ve Proje Koordinasyon Ofisi koordinatörleri ve ilgili akademisyenlerle bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya;  Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıoğlan, Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Feyzullah Tokay ve yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Diken, Scopus veri tabanı yayınları konusunda sunum hazırlayan Prof. Dr. Baybars Ali Fil ve Doç. Dr. Mustafa Burak Çoban katıldı.

Toplantıda, üniversitenin son iki yıldaki akademik performansı, dünya sıralamalarındaki başarısı ve hedefleri değerlendirilirken,  desteklenen proje sayısı ve yayına dönme potansiyeli üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Dünya sıralamalarında dikkate alınan veri tabanı istatistikleri ve akademik performans çıktılarının konuşulduğu toplantıda,  üniversiteyi uluslararası alanda daha yukarı konumlara çıkarabilmek için verilecek destek ve teşvikler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu; Balıkesir Üniversitesinin uluslararası sıralamalardaki konumunun yükselmesinde akademik ve idari kadronun özverili çalışmaları olduğunun altını çizdi. Üniversitelerin sıralama sonuçlarını iyi analiz edebilmelerinin oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, alınacak yeni tedbirlerle birlikte verilecek destek ve teşviklerin üniversitemizin kurumsal başarısını daha da ileriye taşıyacaklarına inandıklarını ifade etti.

(Balıkesir Üniversitesi)