Bağımsız Karesi Belediye Başkan Adayı Osman Kılıç, AK Parti Karesi Belediye Başkan Adayı Dinçer Orkan ve ekibinin sahada kendisi hakkında “yok beni aday olarak Yasin Sagay çıkardı, yok Yücel Yılmaz’ın danışmanıymışım” söylendiğini iddia ederek Başkan Adayı Orkan ve ekibine esti gürledi.

Bağımsız Aday Osman Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mevcut Karesi Belediye Başkanı Sayın Dinçer ORKAN Siz ve ekibiniz Sağda solda hakkımızda konuşup yorum yapıyormuşsun. Yok beni Aday olarak Yasin Sagay çıkarmış, Yok Yücel Yılmaz’ın danışmanıymışım onlar çıkarmış” ifadelerine yer verdi.

“Ben hiçbir adayı sahada kötülemiyorum”

Bağımsız Aday Osman Kılıç, saha çalışmalarında hiçbir adayı kötülemediğini ifade ederek, “Sayın Başkan dikkatini çekmek istiyorum beni diğerleriyle karıştırma ben gittiğim her yerde senin ve diğer adayların hakkında hiçbir kötü konuşma yapmıyorum, senin ve ekininin son beş yılda Karesi halkını kaderiyle nasıl baş başa bıraktığını dinliyorum ve onlara senin ve onlara nasıl bir Karesi hayal ettiğimi projelerimi anlatıyorum. Ha unutmadan benim çocuklara dağıttığım üç beş tane oyuncağı kimin gönderdiğini araştırıyormuşsun onun ve diğer seçim kampanyası giderlerimizin kaynağını merak ediyormuşsun!” şeklinde konuştu.

“Hodri meydan!”

Osman Kılıç; “Bizim arkamızda millet var, Sırtımızı herhangi bir siyasi partiye dayamıyoruz. O zaman kulaklarını aç ve dinle!.. Giydirilmiş seçim araçlarımdan, dağıttığım el broşürleri dahil olmak üzere araçlarımın akaryakıtı, çay, kahve ikram gibi bütün masraflar Karesi ilçesinde yaşayan ve Karesi ilçesini düştüğü bu dar bataktan çıkarmak için kendi imkanları ile benim yanımda dimdik duran gönüllüler ordusu tarafından karşılanmaktadır.”

“Kendi cebinde kaç para harcadın?”

Bağımsız Aday Osman Kılıç, Dinçer Orkan’a sorular yöneltti, “Peki şimdi ben sana sorayım!.. Giydirilmiş seçim araçlarından, dağıttığın erzak kolilerinden tutalım, yediğiniz yemekten, içtiğiniz çaya kadar, astığınız afişlerden, seçim bürolarına ödediğiniz paraların kaynağı neresidir. Kendi cebinden kaç para harcadın gel Paşa Caminin meydanında beş yıldan beri büyük paralar ödediğin gazetecilerin ve halkın önünde konuşalım. Hodri meydan Sayın Başkan Rahat ol!.. Korkunun ecele faydası yoktur! 25 gün kaldı! Bir şey değişecek Karesi değişecek” şeklinde ifadelere yer verdi.

Haber: Hüseyin TÜLEK