‘Geleceğin Kalemleri’ eTwinning projesi ile öğrenciler yazarları daha yakından tanıyacak.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “Geleceğin Kalemleri” adlı eTwinning projesi başladı. Proje kurucuları, Balıkesir Altıeylül Kurtdereli MTAL Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine İpek ve Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Esra Sezgin proje ile öğrencilerin yazarları yakından tanıma fırsatı yakalayacağını söyledi.

Projede Türkiye'den Sivas Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşegül Hardal, Balıkesir Altıeylül Kurtdereli MTAL Coğrafya Öğretmeni Ebru Özden, Afyonkarahisar Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Feray Nacak’ta yer almakta.

 “Geleceğin Kalemleri” eTwinning projesi ile öğrencilere okuduğunu anlayabilme, analiz edebilme, etkili düşünebilme becerilerini kazandırmak hedeflenmekte. Öğrencilerin Türkçeyi etkili, doğru ve güzel kullanarak kendini ifade edebilen bireyler olmaları istenmektedir. Proje kapsamında kitap okuma zevki elde edecek öğrencilerden bunu sanatsal faaliyetlerle birleştirerek proje sonunda özgün, somut bir ürün elde etmesi hedeflenmektedir. Ekip üyeleri ile ilk olarak tanışma ve proje etkinliklerinin planlanma toplantıları ile devam eden proje, sonrasında okul panolarının düzenlenmesi ve proje logosu belirlendi.

Nisan ayı boyunca her hafta okunacak kitaplar sırası ile Ömer Sevinçgül-“Hayat Sevince Güzel”, Ali Fuad Başgil-“Gençlerle Başbaşa”, Kemal Sayar-“Beni Sessiz de Sevebilir misin?”, Gülnur Gündoğan-“Annemden Sonra” olacak.

‘Geleceğin Kalemleri Yazar Buluşması’nın ilki konuk yazar Ömer Sevinçgül ve Gülnur Gündoğan ile gerçekleştirildi. ‘Geleceğin Kalemleri’ eTwinning projesi öğrencilerin planlanan tüm etkinlikleri (slogan,akrostiş şiir çalışmaları) web2.0 araçlarından storyjumper ile ekitap haline getirilecek. 

SONER KANBER