Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde sahaya inen Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin, ilçenin en büyük mahallesi olan Altınova’da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Altınova mitingine 600 araçlık dev bir konvoyla hareket eden Mesut Ergin’i, Altınova meydanında da yüzlerce mahalle sakini sevgi gösterileriyle adeta bağrına bastı.

Türk Bayrakları ve CHP flamalarıyla süslenen Altınova meydanında binlerce kişilik kalabalığa seslenen Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin, “Böyle güzel bir gecede, Atatürk’ün adını verdiği bu altın değerindeki topraklarda sizinle birlikte olmaktan şu anda büyük bir keyif alıyorum. Güzel memleketimize seçimden seçime uğrayan konuklarımız da oluyor şu sıralar, elbette onları güzelce ağırlayıp uğurluyorsunuzdur” dedi.

Sık sık sloganlar ve sevgi gösterileriyle sözleri kesilen Mesut Ergin, “Geçenlerde de AKP’nin adayları gelmiş, Altınova’mıza. Belediye olarak, arkalarına Ankara’yı da alıp Ayvalık ve Altınova’ya hizmet getirmeye talip olmuşlar. Ey muhteremler! Madem Altınova’mıza hizmet için bu kadar hevesliydiniz, Neden Altınova’mızın Yüzyıllık Belediyesini kapattınız?” diye sordu.

Ergin, “Büyükşehir Belediyesi adayı, Ayvalık Belediyesinin AKP’li adayının elinden tutacakmış, Altınova’ya Ayvalık’a hizmet yağacakmış, öyle mi?  Bu Büyükşehir Belediyesi kurulalı 10 yıl oldu. Buradan Altınova’lı hemşehrilerime soruyorum, 10 yıldır ilaç niyetine bu büyükşehirin ne hayrını, hizmetini gördünüz? Madem Büyükşehir’in Ankara’nın rüzgârı ile bu işler yapılabiliyordu, 10 yıldır neden yapmadınız? Elinizi tutan mı oldu?”dedi.

Ayvalık’ın devasa alt yapı sorunlarının olduğunu hatırlatan Başkan Ergin, “İçme suyu isale hatları çok eski, yenilenmesi gerekiyor. Mevcut hali ile bu eski boruların sürekli patlaması nedeniyle Ayvalık’ın her yerinde her gün en az 60 su hattı patlağı oluşuyor. Bunun anlamı nedir? Yani Balıkesir Büyükşehir Belediyesi her gün Ayvalık’ın muhtelif 60 yerinde yolları kazıyor, patlağı tamir ediyor, bozduğu yolu bırakıp gidiyor. Bunu kim onarıyor kim kapatıyor? Tabi ki Ayvalık Belediyesi… Adeta Büyükşehirin bozduğunu yapmaktan yeni yol yapmaya ne vaktimiz kalıyor, ne malzememiz. Evet, Ayvalık’ta bozuk yollar önemli bir sorun, bunu biliyoruz. Ama bunun önemli bir nedeni de işte bu BASKİ kazılarıdır. İnşallah Ahmet Akın şu içme suyu hattını yeniler doğalgaz çalışmaları da biter. O zaman görün bizde bu yolları nasıl güzelleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Mesut Ergin, “Su hatları böyle de Ayvalık’ın kanalizasyon, Arıtma sorunu çözüldü mü? Hayır. Altınova da çok şükür kanalizasyon arıtma diye bir sorun yok. Altınova Belediyesi varken Sağ olsun Asım Başkan’ın döneminde Altınova kendi arıtmasını yapıp hizmete soktu. Aynı şekilde Küçükköy Belediyesi kapanmadan, 2014’ten önce benim başkanlık dönemimde de Küçükköy ve Sarımsaklı kanalizasyon hatları, arıtma ve derin deşarjını tamamlayıp alt yapı problemini çözmüş olarak görevi tamamladık. O tarihte Ankara’da CHP İktidarı mı vardı? Hayır. Yine bunlar yani AKP iktidardaydı. O dönemde Altınova Belediyesi de Küçükköy Belediyesi de Cumhuriyet Halk Partli Başkanlar tarafından yani Asım Süer Başkan ve benim tarafından yönetiliyordu. Demek ki neymiş sen işini takip edersen sorunu çözersin. 10 yıldır Altyapı ve Kanalizasyondan BASKİ mi sorumlu? Evet bu iş Büyükşehirin işi. 10 yıldır Ayvalık merkezin alt yapısını çözmek için bir adım atıldı mı? Hayır. Şimdi mi aklınıza geldi alt yapı sorunu, çekilin kenara, verin bize yetkiyi bakın nasıl çözülüyor bu sorunlar” dedi.

“AYVALIKLI VE ALTINOVALI ONURLUDUR, ONLARI NE VAADLE NE DE ŞANTAJLA KANDIRAMAZSINIZ”

Altınova’nın AKP iktidarı tarafından kapatılan yüz yıllık belediyesi sürecinde Demokrat Partili, MHP’li CHP'li ve diğer partilerden seçilen pek çok belediyelerin ve belediye başkanlarının büyük katkısı eserleri var. Hepsinden Allah razı olsun. Ancak bu gün ne yazık ki Türkiye'de insanları bölerek, ayrıştırarak yönetmeye çalışanlar var. Bizler, kimsenin dinine, mezhebine siyasi görüşüne etnik kökenine bakmadan hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Herkes vergi veriyor ve herkes eşit hizmeti hak ediyor. Herkesin ayrımcılığa uğramadan, hak ettiği gibi yaşaması için mücadele edeceğiz, meclis üyelerimizle idare amirlerimizle çalışanlarımızla, bugün değil, yarın, yarından sona ve her gün hizmet için burada olacağız. Ayvalık’lı, Altınovalı akıllı onurlu insanlardır, onları ne vaadle kandırabilirsiniz, ne şantajla yanınıza alabilirsiniz. Bunu böyle bilsinler. Artık ekonomi öyle bir boyuta geldi ki; tüm Türkiye’de olduğu gibi Altınova’da yaşayan emeklisi, işçisi, genci, memuru da büyük sıkıntıda bunun bilincindeyiz. Belediyelerimize büyük iş düşüyor, sizin yaşam kalitenize bir nebze de olsa katkı sunmak bizim boynumuzun borcu. Allahın izniyle bu borcu beş yıl boyunca aksatmadan yerine getirmek ilkemiz ve görevimiz olacak. Sandık kapandıktan sonra da Altınova’daki tüm hemşehrilerimi kucaklamak isterim. Bize oy verecek olan da vermeyecek olan da var. Ama şunu herkes bilsin ki oy veren de vermeyen de bizim insanımız, bizim hemşehrimizdir. Artık bu ülkenin ayrışmasını, bölünmesini, halkın kutuplaşmasını istemiyoruz. Emekli ve işçi zordaysa belediyelerimiz evlere girip onlara maddi ve manevi dokunacak katkı verecek, yanında olacak. Hangi partiden olursa olsun Altınova’daki her hemşehrim seçimden sonra bizimle olacak birlik olacağız. Altınova bize atalarımızdan yadigâr. Her değerine sahip çıkıp, korumak asli görevimiz. Kimse Altınova halkına oy karşılığı hizmet sunamayacak, oy avcılığı yapamayacak. Her seçim akşamı Altınova halkından aynı cevabı aldılar. 31 Mart akşamı da aynı cevabı alacaklar” şeklinde konuştu.

“AKP ADAYI OLDUĞUNUZU NEDEN GİZLİYORSUNUZ?”

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin yaptığı konuşmada, “Çarşamba günü AKP’liler gelmiş Altınova’mıza demiştim. Ben bunların AKP’nin adayı olduğunu söylemesem, kazara Ayvalık’a dışarıdan misafir gelen biri o gün buradan geçerken bunları görse, AKP adayı olduklarını anlayabilir miydi. Hayır. Kardeşim siz AKP adayı değil misiniz. Neden saklıyorsunuz bunu. Bakın, ben burada Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olarak partimin adı ve bayrağının altında size sesleniyorum” dedi.

birlikte sizlere hizmet vereceğim Altınova’lı üç Meclis üyesi Kardeşim var. Gerçi Allahın izni ile bu beş yıl süresince Ayvalık, Altınova, Küçükköy, Cunda, kırsal mahalleler yani köyler her yeri ortak akılla ve hepinizin katılımı ile yönetmeye talibiz ama bu 3 arkadaşımız bizim buradaki elimiz, gözümüz, kulağımız olacak, üçünü de size gururla takdim ve emanet ediyorum. Onlara

sandıkta sahip çıkacak mısınız? Önce Allaha sonra Size güveniyorum Altınovam… Bu göreve talip olurken hedefimiz Altınova’mıza hizmetin en iyisini yapmak. Bunun için, Altınova’nın kendi doğal yapısını bozmadan hizmet üreteceğiz. Altınova’yı sorunlardan arındırarak, daha iyi yaşanabilir bir kent haline getirmek en önemli görevimiz olacak. Geçtiğimiz beş yıl içinde iki yılı pandemi nedeniyle evlere kapanarak geçirdik, istemeden de olsa sizlere ulaşmakta sorun yaşadık. Ardından yıkıcı bir deprem ve Ulusal ekonomik kriz bizi hedeflerimizden kısmen de olsa uzaklaştırdı. Ancak her şeye rağmen kimsenin küçümseyemeyeceği bir takım projeleri de hayata geçirdik, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

“KAPALI PAZAR YERİ 7 GÜN AÇIK OLACAK”

Altınova meydanında coşkulu kalabalığa seslenen Mesut Ergin, “Ayvalık’ta nasıl pek çok keşkeyi gerçekleştirdiysek, Altınova’nın en önemli keşkesi olan Altınova Kapalı Pazaryeri’nin inşaatına başladık. Allah nasip ederse bir iki ay içinde Altınova herkesin gıpta edeceği yaz sezonunda 7 gün faal olacak, uzay çatılı, içinde dükkânları olan modern bir kapalı pazaryerine kavuşacak. Altınova’da herkes bu proje konusunda sanırım hemfikir. Projenin inşaatına başlamadan önce bunun belli guruplara tanıtımını yaptık. Bazıları çıktı, ‘Kapalı Pazaryeri yapılması iyi güzel de Altınova’ya uzay çatılı, AVM klasında, bu kadar büyük bütçeli bir projeye gerek var mı’ dediler. Evet, var kardeşim, İstanbul, İzmir hak ediyor da Altınova’ya mı böyle güzelini etmeyecek. Benim Altınovalı hemşehrim en iyisini hak ediyor ve biz de en iyisini yapıyoruz. Kapalı Pazaryerinin tamamlanması ile Altınova’da ticaretin Çanakkale yoluna doğru yayılmasında önemli bir aşama kat etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

ALTINOVA’DA YAPILAN HİZMETLERİ VE YENİ PROJELERİ ANLATTI

Sahil Yolu projesinin tamamlanması ve bu bölgede cafe restaurant gibi sosyal yaşam alanları ve cazibe merkezlerini oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Ergin, “Yakın zamanda inşallah Uzungöl mevkiinde de Altınova halkına ve turizme katkı sunacak bir projemiz olacak. Taş Köşkün olduğu mevkide bir mesire alanı planladık. Altınova’nın yıllardan beri devam eden Canlı Hayvan Pazarını tamamlamak da inşallah bu dönemde yine bize nasip olacak. Altınova’ya vizyon katacak ve çehresini değiştirecek Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de gene bu beş yıl içinde sonlanacak. Altınova’da pek çok yolu yaptık, inşallah önümüzdeki beş yıl içinde Ayvalık doğal gazla da buluşacak ve kazı sonrası yolları yapmak gene bizim görevimiz olacak. İlk işlerimizden biri, Altınova’da kreş ve anaokulunu tamamlayıp hizmetinize sokmak olacak. Mevcut pazaryerinin önünde Altınova’ya yakışacak bir meydan düzenlemesi de öncelikli işlerimiz arasında bulunuyor. Ben bu kentte on yıllık hizmet süremde her zaman halkımızın yanında yer aldım, inşallah sizlerden kopmadan bir beş yıl daha bu yolu birlikte yürüyeceğiz” dedi.

“BİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN YÜRÜYEN CUMHURİYETİN ÇOCUKLARIYIZ”

Mesut Ergin konuşmasında, “Sevgili Altınovalılar değerli hemşehrilerim şunu iyi bilin. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyen Cumhuriyetin çocuklarıyız. Işığı Atatürk olanların künyesinde asla umutsuzluğa yer yoktur. Aşımızı işimizi birlikte büyütecek, omuz omuza kol kola bu ülkedeki bütün haksızlık ve yanlışlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu yolda değerli Altınovalılardan destek istiyoruz. Çevrenizde herkese anlatın. Biz bu hizmeti yaparız, yapmaktan da onur duyarız. Bu topraklarda doğduk büyüdük, hizmet ettik, hizmet etmeye de devam ediyoruz. Hepimiz alnı ak, başı dik insanlarız. Tüm olumsuzluklara rağmen bu ülkede yaşayacağız, ülkeye sahip çıkacağız. Tereddüt edip sandığa gitmek istemeyenler olabilir. Bu çözüm olmaz. Sandığa gitmemenin mazereti olmaz. Herkes doğru olduğuna inandığı her şeyin arkasında durmalı, oyunu kullanmalı. Meclis üyesi adaylarımızı arasında bu toprakların çocukları var, onlar boşuna aday olmadılar, bu toprakların sorunlarını, sıkıntılarını ve çözümlerini biliyorlar, bu görevleri layıkıyla yerine getirmek için karşınıza geldiler. Oyumuzu kullanacak, Sonra katılımcı bir yönetim ile Allahın izniyle kentimizi birlikte yöneteceğiz, Güzel yarınlar için birlikte hep birlikte kazanmak için daima ileriye…”diye konuştu.

(Ayvalık Belediyesi)