Matlı Gıda Grubu temiz süt üretimi ve buzağı sağlığı ile ilgili yanlış uygulamaların önüne geçmek ve bilinçli hayvancılık çalışmalarını yaymak için kadın üreticileri destekleme platformu oluşturdu.

Tarım ve hayvancılık alanında 60 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteren ve pek çok ilklere imza atan Matlı Gıda Grubu, kadınların üretim sektöründeki gücünü ve pozitif etkisini, hayvancılık sektöründe de ortaya koymalarını sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor.

Kadın üretici ile omuz omuza projesinin yaratacağı pozitif etkinin kelebek etkisi ile dikkat çekici sonuçlar doğurması hedefleniyor.

Sektördeki kadın üreticilerin temel ihtiyaçları ve beklentileri değerlendirildiğinde ortaya çıkan iki temel alan ve bu alanlardaki çalışmaların iyileştirilmesi için gerekli makine-teçhizatla birlikte doğru uygulamaların da yapılmasını sağlayacak bilgi platformu proje kapsamında oluşturulacak.

Projenin, kadın üreticiler nezdinde yaratacağı verimli ve kazançlı hayvancılık sonuçlarının ölçülmesinin yanında sosyolojik açıdan da değerlendirilmesini sağlayacak çalışmalar eş zamanlı olarak yürütülecek.

Kadın üreticiler ile omuz omuza projesi kapsamındaki destek konuları: buzağı bakımı ve beslemesi ve temiz süt üretimi olacak.

Verilecek destekler kapsamında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi senato üyeliği, Dekan yardımcılığı, hayvan besleme ve beslenme hastalıkları anabilim dalı başkanlığı ve zootekni ve hayvan besleme bölüm başkanlıklarını yürütmüş olan Prof. Dr. İsmet Türkmen ve Proyem teknik destek uzmanları katkı sağlayacak.

 

 

MATLI GIDA GRUBU HAKKINDA

Matlı Gıda Grubu, yem üretimi, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve ham madde ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor.

Matlı Gıda Grubu, 14 şirket, 10 marka, 3 binden fazla tedarikçi, 1000’in üzerinde çalışan, 81 İlde 650 bayi ile ülkemizin 7 bölgesinde 11 fabrika ile faaliyetlerini çiftçiyle omuz omuza sürdürüyor.

Yumurta sektöründe Türkiye’deki ilk 5 üretici arasında yer almaktadır. 785.000 adet civciv ve 2.150.000 adet tavuk kapasitesine sahiptir. Süt sektörüne yapacağı yatırıma ek olarak; 700 dönüm arazi içerisinde, 100 dönüm kapalı ahır alanına sahip, 30.000 baş besi sığırı kapasiteli, Türkiye’nin en büyük entegre besi işletmelerinden bir tanesi olan Bandırma Besi Çiftliğinin de faaliyete geçmesi ile, tüketicilerine geniş ürün portföyü ve iş ortaklarına yeni iş modelleri yaratıyor.

Grubun aynı zamanda lisanslı depo yatırımı, gübre, tohum gibi girdilere yönelik yatırımları da bulunuyor.