Tescilli Balıkesir Kuzusu yetiştiriciliğinin arttırılması amacıyla Dursunbey ilçesinde kurulan Anaç Koyun ve Koç Üretim Merkezi’ni Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan ziyaret etti. Alkan yaptığı ziyarette Tescilli Balıkesir Kuzusu yetiştiriciliğinde hedeflenen istihdam ve üretim kapasitesinde önemli bir artış olacağını söyledi.
Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Dursunbey Belediye Başkan Yardımcısı Saadettin Aslan ile birlikte Balıkesir Kuzusu üretiminin yaygınlaştırılması için Dursunbey’e kurulan Anaç Koyun ve Koç Üretim Merkezi’ni ziyaret etti.
Üretim merkezine gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Dursunbey, Savaştepe, Sındırgı, İvrindi, Sındırgı ve Kepsut ilçelerinde Tescilli Balıkesir Kuzusu Yetiştiriciliğinde hedeflenen istihdam ve üretim kapasitesinde önemli artış olacağını söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir olarak küçükbaş üretiminin hak ettiği marka değerinin artırılarak daha da yukarı taşınacağından bahsetti.
Yorum yapın