Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Çalışkan, Alaca Mescit Camii önünde 31 Mart Yerel Seçimleri ve Balıkesir Yerelinde Siyasi Atmosfer temalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Çalışkan açıklamasına, “Geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurladığımız kahraman şehitlerimiz nezdinde tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” diyerek başladı.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın söylemlerine cevap veren Başkan Çalışkan, “Bugün burada eylem ve söylemleri bir türlü örtüşmeyen, düzen ve tutarlılıktan uzak, aziz milletimizin aklıyla alay edercesine Balıkesir’de Kuvva’cı, Diyarbakır’da DEM’ci, Altılı Masa’da yancı, basın ve sosyal medya organlarında da görüldüğü gibi sözde Milliyetçi ve Atatürkçü, özde Soros’çu, Demirtaş’çı ve bölücü sırtı sıvazlamakla meşgul olan CHP’nin, Milli ve manevi değerlerine sonuna kadar sahip çıkan Balıkesir’imizde Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına çıkarmış olduğu Ahmet Akın’a geçtiğimiz günlerde sarf ettiği sözlere karşı tepkimizi bildirmek ve bu sözlerine karşı içinde bulunduğu adres arayışına cevap vermek için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

“GENEL BAŞKANINIZ ÖZGÜR ÖZEL’İN ALNINI KARIŞLAYINIZ”

Başkan Adayı Ahmet Akın’ın söylemlerine sert eleştirilerini sürdüren Sözlerini şu şekilde sürdüren Başkan Kazım Çalışkan, “Sayın Ahmet Akın geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir videosunda ilk olarak “Terörle bizi yan yana koyanların alnını karışlarım!” ifadesini kullanmış ardından Türk Milliyetçiliğinin esası olarak birlik ve beraberlik vurgusu yapmış, kırmızı çizgileri olarak şanlı bayrağımızı ve vatan topraklarımızı göstermiş, akabinde de Milliyetçi olarak doğduğunu, büyüdüğünü, yaşadığını ve Milliyetçi olarak öleceğini söylemiş ve bu ifadelerini Ülkücü motifler içerisinde kullanarak ‘takiye’ üstatlığı göstermiştir” diye konuştu. Sözlerini sert eleştirilerle devam eden Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Çalışkan, “Sayın Akın, geçiniz bu numaraları! Bırakınız bu kıvrak manevraları, Bırakınız milletimizin aklıyla ve ferasetiyle dalga geçmeyi, CHP’nin uygulamaları, söylemleri, eylemleri ve demeçleri ayan beyan ortadadır. Felaket simsarlığınızı Milliyetçi söylemlere sığınarak kapatamazsınız, Niyetinizdeki bozuklukları süslü ve şehrin yapısına uygun kendinizin dahi inanmadığınız cümlelerle perdeleyemezsiniz. Yüreğiniz, cesaretiniz ve erdeminiz yetiyorsa: Gidin; basında da yer bulduğu gibi terör firarisi Osman Baydemir ile İngiltere’de yapılan bir panelde buluşan parti meclisi üyeniz Mehmet Tüm’ün alnını karışlayınız. Gidiniz terörist cenazelerinde boy gösteren Milletvekiliniz Sezgin Tanrıkulu’nun alnını karışlayınız. Gidin ismi, kendisi veya yakınları terör örgütleriyle iltisaklı olduğu halde İBB’de iş imkanı yarattığı ifade edilen ve şehitler verdiğimiz günlerde Müze Gazhane’de terörist başı Abdullah Öcalan’a methiyeler düzdürüp özgürlük isteyenlere kapı açan Ekrem İmamoğlu’nun alnını karışlayın. Eğer cesaretiniz varsa bu şehrin insanına Milliyetçilik dersi verme çabasına girmeden önce: Gidin, Gezi Parkı failleri ve Selahattin Demirtaş’a selamlar gönderen, Fotoğraflara rağmen vekillerinizin terörist cenazesine katılmadığını yüzü kızarmadan ifade eden, Şehit cenazelerimizden hemen sonra soluğu DEM kapısında alıp ortaklık arayışına giren, Dört siyasi partinin terör eylemlerine karşı verdiği ortak bildiriyi imzalamaktan imtina edip, gelen tepkiler üzerine alel acele ayrı bir bildiri yayınlatıp birlik ve beraberlikten uzak hareket eden. Aziz Türk yurdu Tunceli’ye eşkıya üslubuyla Dersim diyerek gaflet içerisinde olduğunu gösteren Genel Başkanınız Özgür Özel’in alnını karışlayınız!” şeklinde ifadelere yer verdi.

“BİR TEK GENCİMİZİ DAHİ KİRLİ MECRALARDA KURBAN VERMEYECEĞİZ”

Başkan Kazım Çalışkan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Yalan ve takiye siyasetinden vazgeç, doğruları konuş. Bu şehrin insanı bunlara aldanmaz ve bu gençlik bu yalanları elbette yutmaz. Teröre karşı dahi bir ve beraber olamayanlardan şehri birleştirmesi elbette beklenemez. Ülkü Ocakları, Türk gençliğinin ve Aziz Türk Milletinin yılmaz bekçisi ve yıkılmaz kalesidir. Her türlü kripto yapıya, her engellemeye karşı bedeli ne olursa olsun kuşaklara ayırmadan ve ayrıştırmadan sahiplendiği Aziz Türk Gençliğinin bilimden sanata her alanda Milli değerlerimiz ekseninde yetişmesi amacından vazgeçmeyecektir. Bir tek gencimizi dahi kirli mecralarda kurban vermeyeceğiz.

“ÜÇ HİLAL ÇOK YAKIŞACAK”

Bulunduğumuz bölgede hiçbir ihanete geçit vermeyeceğiz. Bedeli Şehit kanlarıyla ödenmiş bu toprakları canımızdan aziz bilerek hizmet etmeye devam edeceğiz.
Çokça telaffuz ettiğiniz 1 Nisan tarihi ile ilgili diyebiliriz ki, İstanbul ‘Muradına’ kavuşacak, Ankara ‘Altınok’la’ zilletten kurtulacak İzmir’de Tunç, Dağ’ın heybetinden yer ile yeksan olacak. Balıkesir Yücel Yılmaz’ın ustalık dönemiyle şaha kalkacak. Gömeç ve Susurluk’a Kazım Arslan ve Fahrettin Şener’le üç hilal çok yakışacak. Her yerde olduğu gibi Balıkesir’de de Türk Gençliği Cumhur İttifakının her şartta yanındadır. İhanet bloğunun Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’de de karşılaşacağı sonuç değişmeyecektir. Cumhur’un tokadı ile şaşkına dönmek, tepetakla olmak kendileri için mukadder bir sonuçtur. Muhterem Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi Teröristlerin yapamadığını holiganları ve fanatik yandaşları yerine getirmek için kuyruktadır. Terör örgütlerinin sözcülüğe meyletmek, onların üslubuyla devlete ve hükümete hakareteler sıralamak haramzadeliktir. Türkiye’miz; bu yıkıcı ve vahim gelişmelerle beraber, bugün zillet partilerinin neden olduğu; Ekonomik sızma, tehdit ve sömürme, Kültürel ve tarihi değerlerimize sabotaj, Varlığımıza yönelik stratejik tehdit, Devlet kurumlarına yönelik kuşatma, Milli yapımıza yönelik saldırı, İnançlarımıza yönelik aşağılama, Yoğun bir propaganda ablukası, Gizli servislerin örtülü operasyonu ile karşı karşıyadır. Hamdolsun hepsini, her seviyede karşılamaya hazırız, buna da muktediriz.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Biz devletimizin de, Hükümetimizin de, Güvenlik güçlerimizin de, Milletimizin de Her şart altında yanındayız, hodri meydan canımızla, kanımızla arkalarındayız. Buradan teröristlere ve destekçilerine açık açık sesleniyorum: Ölünüzü, dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla billahi yüzleştireceğiz. Taviz yoktur, teslimiyet yoktur, geri dönmek yoktur, geriden bakmak yoktur, hakkımızı, hukukumuzu ve huzurumuzu çiğnetmek asla söz konusu olmayacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!” (Haber Merkezi)