Karesi'de yarışın kimler arasında geçeceği netleşti. Mevcut Başkan Dinçer Orkan ve Mesut Akbıyık önümüzdeki süreçte başa baş yarışacak isimler oldu. İktidar partisinin adayı Dinçer Orkan'ın oyları erimeye başlarken, seçmen Mesut Akbıyık'ın arkasında birleşmeye başladı. Akbıyık'ın sahaya hakimiyeti, Karesi ilçesinde her mahalleye, her köye, iş adamlarından, esnafına, sanayicisinden çiftçisine sevilen bir isim olması Karesi'de Akbıyık isimini bir adım öne taşıyor.

1 Nisan sabahı Karesi'nin yeni Beyi kim olacak!

Balıkesir'in belki de en önemli seçimi Karesi'de olacak. Bir tarafta Dinçer Orkan, bir diğer tarafta Mesut Akbıyık. Balıkesir'in son yıllarında böyle bir siyasi kapışma görülmedi. Sahada kıyasıya mücadele eden iki isim son haftalara girildiğinde anketlerde de kafa kafaya geldi. Dinçer Orkan ve Mesut Akbıyık arasında deyim yerindeyse bıçak sırtı bir fark var. Bakalım son haftalara doğru seçmenin gönlüne kim girecek ve yarışın galibi olacak. 

Dinçer Orkan'ın arkasında Yücel Yılmaz, Mesut Akbıyık'ın arkasında Ahmet Akın var. Büyükşehir'i Yücel Yılmaz'a vermek isteyenler Dinçer Orkan'ı, Ahmet Akın'a teslim etmek isteyenler ise Mesut Akbıyık'ı destekliyor. Karesi seçmeni şunu çok iyi bilir... Karesi Belediyesi, Büyükşehir'in eli kolu ayağı gibidir... Biri olmadan diğeri asla tam olamaz...

(HÜSEYİN TÜLEK)