kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası Trabzon’da çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

İtfaiye Teşkilatı’nın 310. kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası Trabzon’da çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.
Kanuni Evi’nin önünden Tulumbacı ekibinin gösterisiyle başlayan etkinlikler, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda Mehteran konseri ve video gösterimi ile devam etti.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 'İtfaiye teşkilatımız bütün insanlarımızın can güvenliğini korumak için, afete maruz kalanlar başta olmak üzere o andan itibaren cansiperane bir şekilde çalışan, gayret gösteren bir teşkilat. 300 yılı aşan tecrübeye sahip çok kıymetli teşkilatımız. Bir canı kurtarmak için canını ortaya koyan teşkilatımız. Böyle çalışan, gayret gösteren önemli bir birimimiz. İtfaiye denince ilk başlangıçta akla yangın geliyor. Can güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir durum ama depremde, selde, her türlü felakette de canını ortaya koyarak müdahale eden birim. Trabzon’umuzda da 18 ilçemizde 21 itfaiye istasyonumuz var. 270 mesai arkadaşımız, tabiri caizse elini, bedenini, yüreğini taşın altına koyarak afete maruz kalan vatandaşımızın yanında olup onların can güvenliğini temin etmek için büyük bir gayreti ortaya koyuyor. 76 aracımızla beraber bu konuda imkan ve kabiliyet itibariyle de mütekamil durumdayız. Biz bunu da yeterli görmüyoruz. Göreve gelir gelmez hem Çarşıbaşı ilçemizde hem Araklı ilçemizde ayrı iki tane itfaiye merkezi oluşturuyoruz' dedi.
Başkan Ahmet Metin Genç, itfaiye teşkilatının öncelikli görevinin insanların güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayarak, 'Şehrimizde yakın bir zamanda sel felaketine maruz kaldık. Arsin ilçemizde yollar kapalı olmasına rağmen büyük bir özveriyle itfaiye teşkilatımız yetişti ve enkazın altında bulunan vatandaşımızı sağ olarak kurtardı. Dün de kendisiyle görüştük. Allah şifalarını versin. Önemli bir sıkıntısı yok. Bu ve bunun gibi bütün afetlerde, yangında, selde, depremde bu teşkilatımız çok önemli çalışmalara imza atıyor.' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Genç, itfaiye ekipmanlarının tanıtıldığı stantları inceledi.