Balıkesir’de motokuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ı öldüren 17 yaşındaki E.Ö. ve onu azmettirdiği öne sürülen babasının yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesinde konuşan Akman ailesinin avukatı, katil zanlısının Türk Ceza Kanunu’ndaki yaş indiriminden faydalanmaması gerektiğini söyledi. Mahkemede ifade veren E.Ö, olay günü alkollü olduğunu ve kendisini babasının yönlendirmediğini savundu.

E.Ö.’nün 18 yaşını doldurmadığı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 14 yıldan 20 yıla, müebbet hapis cezasını gerektirmediği takdirde 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir!

KATİL ZANLISININ İFADESİ!

E.Ö.’nün duruşmada verdiği savunma şu şekilde; “Ben kimseyi tasarlayarak öldürmedim. Ben sadece Sultan D.’nin evini taşlamak için gitmiştim. Üç kardeşiz. Sultan D.’nin kızı babama mesaj atıyordu. Sürekli bizimle uğraşıyordu. Bizimle görüşmek istedi. Sultan, 2012-2013 yıllarında bizden çek çaldı. Sürekli bizi tehdit ediyordu, babam ile Sultan arasında anlaşmazlık vardı. Biz onlardan kaçıyorduk. 2020 yılı öncesinde Sultan ile anlaşmazlık yoktu. Sultan’ın beraber yaşadığı şahısla aramızda anlaşmazlıklar oldu. Sultan ile ilgili olarak babamla özel bir görüşmemiz olmadı. Olay günü 11 Mayıs’ta 13-14 tane bira içtim. Babam ile birlikte vakit geçirdik. Sonra arkadaşlarımın yanına gittim. Sonra eve gittik. Sultan ile bizim evimizin arasında 5-6 dakika sürüyordu. Olay günü Sultan ile ilgili hiçbir şey konuşmadık. Babam sızdı kaldı. Ben de Sultan’ın küçüklüğünden beri bize yaşattıklarını düşündüm. Öfkelendim. Yanıma bıçağımı aldım ama amacım onun evini taşlamaktı. Giderken yoldan taş aldım. Sultan’ın yaşadığı binaya geldim. Genç motokuryeyi gördüm. Yanına gidip Sultan’ın orada olup olmadığını sormak istedim. Ben, ‘Sultan D.’ye mi geldin’ deyince ‘Ebru Gündeş’e geldim’ dedi. Ben de kendisine ‘neden benimle tersleşiyorsun’ dedim. Boğuşma oldu. Bıçağı bir kere salladım. Sonrasını hatırlamıyorum. Maktule 25 kere bıçak sallamışım. 25 kere sallasam da o gün beni buna neyin sevk ettiğini hatırlamıyorum. Olay öncesinde babamın beni Sultan’a karşı doldurması falan olmadı. Babamın yönlendirmesi olmadı.”