Ayvalık’ta yaşanan su sorunları hakkında basın açıklaması gerçekleştiren BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yaşanan su sorunu için kalıcı çözüm peşinde olduklarını ifade etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztürk, büyük bir planlama içerisinde oldukları ve BASKİ bünyesinde çalışan, işlerin aksamasına neden olan personellerle ilgili çalışma yaptıklarını belirtti.
SUYA ZAM MI GELECEK?
Su tarifeleri konusunda bir çalışma yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Erdoğan Öztürk, “Suyla ilgili ayarlama yapacağız. Kırsal diye nitelendirilen yerler var ancak bakıyorsunuz 20 milyonluk evde oturan var kırsal tarifesinden su faturası ödüyor. Ne gerekiyorsa onu yapacağız adına ne derseniz, kademe ayarlaması mı dersiniz, zammı dersiniz ama bu fiyatlar gerçeği yansıtmak zorunda” ifadelere yer vererek “gelecek dönem için suya zam mı gelecek?” sorusuna yol açtı!
“ÖNÜMÜZDE Kİ DÖNEMDE KALDIRABİLİR!”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın seçim vaadi olan ve kademeli olarak kırsal tarıma katkı sağlamak için yapılan su indiriminin kırsalda büyük bir sorun oluşturmaya başladığını ve bilinçsizce kullanımın su kaynaklarına zarar verdiğine değinen Genel Müdür Erdoğan Öztürk bu konuda da çalışma yaptıklarını ve bu uygulamanın ücretsiz sulamanın kaldırılma konusunda değerlendirilmeler yaptıklarını ifade etti. Öztürk ayrıca, bu tarımsal sulama kanallarının BASKİ bünyesinde olmaması gerektiği, DSİ’ye devredilmesi gerektiğini ifade ederek bu konuda da çalışma yaptıklarını söyledi.
Yorum yapın