Balıkesir’de 22 yıldır dönercilik mesleği ile uğraşan Gürkan Aydın, püf noktaları ile yapılan dönerinin sırrını ve lezzetini anlattı. Aydın özellikle et dönerde kalitenin şart olduğunu söyledi.

Balıkesir Beyzade Kömürde Dönerin sahibi Gürkan Aydın, 22 yıldır yaptığı baba mesleği dönercilikte her zaman müşterinin damak tadına hitap eden kaliteli döner satmaya çalıştıklarını söyledi. İyi ve kaliteli bir dönerin takılı olduğu şişte bile duruşunun farklı olacağını ifade eden Aydın; “İyi bir döner yapmak için en önemli etken içinden gelerek yapılmasıdır. Yani mesleğini seveceksin. Bu benim birinci kuralım. İyi bir dönerin malzemelerinin iyi olması şart yani et dışında servis edilen pidesinden yoğurduna kaliteli ve güvenli malzeme kullanılmalı.

Bizim meslekte püf noktamız budur, işimize sadece döner satıyoruz gözüyle bakmıyoruz. Müşterinin yediği her ürünün lezzetli olması önceliğimiz. Günlük kıyma kullanıyoruz mümkün mertebe herkesin de günlük taze kıyma kullanmasını tavsiye ederim” dedi.

 

“DÖNERİN İYİSİ AĞIZDA BELLİ OLUR”

Yediğin dönerin iyi olduğunu ağzına götürdüğün zaman tadından, pişerken şeklinden anlarsın diyen Gürkan Aydın, “Biz kuzu eti ile karıştırıyoruz diyelim ki 10 kiloda 1 buçuk kilo kuzu var, etin pişişinden şişte durmasından bile tazeliği, kalitesi, kötü veya iyi olduğunu belli olur. Lezzetinden de anlaşılabilir eti ağzına attığın zaman bir yapışık olmaması lazım, yediğin zaman ağzında donmaması lazım yani yağlı olup olmadığına dikkat edilmeli. Yedikten sonra üst damakta donuk bir yer kalmaması lazım bunlar iyi bir dönerde olmaması gereken özellikler” şeklinde konuştu.

 

“BALIKESİRLİ ET DÖNER TERCİH EDİYOR”

Öte yandan Balıkesir’de tavuk dönerden ziyade et dönere daha fazla ilgi olduğunu söyleyen Aydın, “Balıkesir’de genelde et döner ilgi odağı tercih edilen de bu. Tavuğa rağbet yok. Tabi herkesin damak tadı farklı ama et döner denince akla gelenlerin arasındayız. Vejetaryen olup benim müessesemde et dönere hayran kalan müşterilerim bile oldu. Herkesin bu tadı tatmasını isteriz. Bizim dönerimizde yağ oranımız fazla değil, ben bunu her zaman her yerde söylerim. İşimin, mesleğimin sözlerimin arkasındayım. Yaptığımız ürün belli, malımızın kalitesi belli, ben 20 kilo kıyma alıp da içine 10 kilo yağ koyup dönerim büyük olsun demem.

Ayrıca her yerde döner yenmez. Merdiven altı işletmeler insanı sağlığından eder. Tüketicinin güvenli ve bildiği yerden döner yemesini tavsiye ederim.

Allah’a çok şükür şu zamana kadar işime hile koymadım, ben burada helal para kazanıp evime helal para götürüyorum, işimi de doğru yaptığıma inanıyorum ve bütün esnaf arkadaşlarıma bol kazançlar ve hayırlı işler diliyorum” dedi.HABER: ADEM KARANFİL