AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve 20 Milletvekilinin katılımıyla Türkiye Buluşmaları etkinliği gerçekleşti. Balıkesir için hem müjde hem de gelecek dönem planları hakkında konuşan Bakan Alparslan Bayraktar, Balıkesir’in yakın gelecekte enerji üssü olacağını belirtti.

BAKANDAN DOĞALGAZ MÜJDESİ
Balıkesir’in doğalgaz olmayan tek ilçesi olan Balya’ya da yakın zamanda doğalgazın gitmesi için çalışmalar yaptıklarını açıklayan Bakan Bayraktar, “Balya dışındaki bütün ilçelerimizde doğalgaz mevcut. İnşallah Balya’ya da en kısa süre içerisinde doğalgazı getireceğiz. Oradaki insanımız da bu doğalgazın temizliğinden, doğalgazın rahatından, konforundan istifade eder hale gelecek. Doğalgazın ithal kaynakla değil de kendi doğalgazımızla vatandaşlarımızın kullanımına çok önemli. İnşallah bu anlamda Sakarya gaz sahasındaki çalışmalarımız, üretim artışlarımız bizi inşallah doğalgazda hane halkımızın tamamına kendi doğalgazımızı bulaştırdığımız bir seviyeye getirecek” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE TARIMI İÇİN ÖDEMLİ ADIM”

Bigadiç’te bulunan Eti Bor Maden İşletmelerinde Granül Bor Üretim Tesisinin açılışını gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, üretim tesisinin Türkiye tarımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Bakan Albayrak, ayrıca Balıkesir’in Türkiye’de enerji üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu anlamda Balıkesir çok çok önemli bir ilimiz, hemen her yerde 1500 megavata yakın kurulu rüzgâr kapasitesine sahip bir ilimiz. Onun dışında Bandırma’daki doğal gaz çevrim santralimiz de yaklaşık 3 bin 500 megavatlık bir kurulu güce sahip. Yani Türkiye’nin enerjisinin yaklaşık yüzde 3,5’i Balıkesir’de kurulu güç olarak bulunmakta” ifadesini kullandı.

Haber: Murat YILMAZ