Balıkesir Büyükşehir belediye başkan adayı A.Levent Tüzel: Partimizin yerel seçimlerdeki taktiği iktidarın yeni mevziler kazanmasına engel olmak, halkın örgütlü gücünü geliştirmek halk güçlerini birleştirerek ortak bir mücadele yürütmektir.

Tüzel çalışmalar kapsamında Balıkesir KESK şubeler platformunu ziyaret etti. KESK bürosunda gerçekleşen görüşmeye eğitimsen Balıkesir şube başkanı Gürbüz Şahin, büro emekçileri Sendikası şube başkanı Seyhat şeker,Tarım Orkam Sen temsisi Ekber gün, Sağlık emekçileri Sendikası temsilcileri katıldı.

KESK adına söz olan Gürbüz Şahin;kamu emekçilerinin yaşadıkları kentte kendi örgütleri aracılığıyla söz ve karar sahibi olmak istediklerini dile getirdi. Şahin Balıkesir'de üniversite ile birlikte 20.000 eğitim emekçisi ve binlerce kamu emekçisi olduğunda söyledi. Ancak bu kadar önemli bir kitlenin belediye yönetimde temsil edilmediğini söyleyen Şahin eğitim emekçilerinin yerel yönetimlerden önemli talepleri de olduğunu ve bu taleplerini zaman zaman yerel yöneticiler ilettiklerini söyledi.

Örneğin ulaşımın eğitim emekçileri ve kamu emekçileri için indirimli olması, özellikle bir üniversite kenti olan Balıkesirde sayısı 30 bini bulan üniversite öğrencilerinin yaşadıkları en büyük sorunların Ulaşım ve barınma olduğunu ifade eden Şahin; Şu anda devlete bağlı yurtların kapasitenin 7 bin olduğunu ve 23 bin öğrencinin barınma sorunu yaşadığını ifade etti. Kamu kamu emekçilerinin Emek mücadelesi yanı sıra demokrasi mücadelesi de yürüttüğünü vurgulayan Şahin üretenler yönetmelidir dedi. A Levent Tüzel; KESK bileşenlerine ev sahipliği için teşekkür etti.

Tüzel kamu emekçilerinin sorunlarını hepimiz biliyoruz. Yeni iş yasasındaki değişiklik kamu emekçilerini de etkileyecektir. Esnek çalışma kamuda yaşanan şiddet olayları, bütün toplumu korkuyla,borçlandırarak yöneten bir iktidar anlayışı, toplumu sindirerek yönetmek isteyen bir iktidar var karşımızda.Buna bir çözüm bulmak zorundayız. Dolayısıyla birlikte bir mücadele yol ve yöntemini hayata geçirmek durumundayız dedi. Tüzel partileri Emek partisinin yerel seçimlerdeki taktiğinin işçi ve emekçileri halk güçlerini birleştirerek ortak bir mücadele yürütmek olduğunu bu noktada çeşitli girişimleri olduğunu ancak ne yazık ki merkezi düzeyde böyle bir birleşik mücadelenin kurulamadığını dile getirdi.

Tüzel partimizin taktiği iktidarın yeni mevziler kazanmasına engel olmak, halkın örgütlü gücünü geliştirmek ve bütün hak güçlerini birleştirmek için uğraşmak olduğunu dile getirdi. Mevcut belediye anlayışının şirket anlayışı olduğunu ifade eden Tüzel burada belediyenin olanakları halktan toplanan vergiler ve diğer kaynakların sermaye sınıfına kentin ve belli çıkar gruplarına peşkeş çekildiğini söyledi mevcut Tek Adam rejiminin yereldeki uygulamalarının Başkan rejimi şeklinde devam ettiğini belirten Tüzel Belediye her şeyi belirleyen her şeyi yapan kişi olarak vaatlerde bulunmaktadır dedi

Emek partisinin belediyecilik anlayışının rahatça değil Halkçı belediyecilik anlayışını olduğunu ifade eden Tüzel emekçilerin belediye emekçilerinin kamyonetlerinin işçilerin ve diğer halk kesimlerinin örgütleri aracılığıyla belediye yönetimine katıldığı halk meclisleri aracılığıyla taleplerinin ifade ettiği ve belediyeyi denetlediği bir yönetim anlayışını savunduklarını söyledi Güzel ülkede yaşanan doğal olayların her birinin bir felakete dönüştüğünü yaşadığımız pandemi deprem ve maden katliamlarından da gördüğümüz gibi emekçilerin örgütlenmesi ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır Biz işi ver kamu emekçileri kadınlar gençler ve bütün bir halk olarak yaşamak için mücadele etmek zorundayız zaten seçim seçim çalışmaları boyunca sloganlarımızdan biri de yaşamak için örgütlenmek gerektiğidir Yaşamak için örgütlenmeliyiz dedi.

(Osman Kızıl)