Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. CHP İl Başkanlığı önünde başlayan törende Atatürk Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirildi. Etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Törende Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, kürsüde gerçekleştirdiği konuşmasında İzmir’deki terör saldırısında hayatını kaybeden polisleri anarak sözlerine başladı. Terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirten Köybaşı, “Şehit edilen polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum, başımız sağ olsun. Aynı olayda yaralananlara acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsünü, tipini, şeklini, adını, kaynağını ayırt etmeden hepsini lanetliyoruz.” dedi.
Erden Köybaşı, 9 Eylül’ün yalnızca İzmir’in kurtuluşu değil, aynı zamanda CHP’nin de kuruluş yıl dönümü olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Dostlar; Bugün, aynı zamanda başka bir destanın; dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin; ülkemizin kurtuluşunu ve cumhuriyetin kuruluşunu sağlayan kadroların kurduğu halkın partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102. kuruluş günüdür. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü, bugün 102. yaşını kutluyor. Baba ocağımızda, bu çatının altında olmak hepimizin gururudur. Tarihinden ve devrimciliğinden kopmadan, 102 yıldır bu ülkenin refahı, huzuru, barışı ve kalkınması için; kısaca çağdaş, laik, mutlu yurttaşlar ülkesi bir Türkiye için kararlılıkla mücadele eden partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi, Türkiye’nin tarihidir.”
Erden Köybaşı, son günlerde İstanbul’da yaşanan kayyum atamaları konusu hakkında da sessiz kalmadı. “Siyasi ömrünü tüketmiş, milletin gözünden ve gönlünden düşmüş iktidar, çeşitli yöntemlerle ülkemizin geleceğine, milletimizin iradesine ipotek koymak istemektedir. Yapılan siyasi yargı operasyonlarını, atılan iftiraları, kurulan kumpasları, yapılan tehdit ve şantajları milletimizle omuz omuza boşa çıkarıyoruz ve bunların karşısında dimdik ayaktayız. Cumhuriyet Halk Partisi, ne badireler atlatarak bu günlere geldi. Nice kudretli, kerameti kendinden menkul paşalar ve darbeciler partimizi kapattı, mallarına el koydu ama CHP’yi halkın gönlünden silmeye kimsenin gücü yetmedi; sizin de yetmeyecek. CHP, bugün de Türkiye’nin birinci partisi olarak dimdik ayaktadır.” Dedi. Törenin başlangıcında, etkinliğin bando eşliğinde ve sloganlarla devam ettirilmesinin planlandığını belirten CHP İl Başkanlığı, İzmir’de yaşanan hain saldırı sonucu verdiğimiz iki şehit nedeniyle bu planlardan vazgeçildiğini vurguladı. Tören, CHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen pasta kesimiyle sona erdi.
Haber: Ebrar ACAR
Yorum yapın