Balıkesir Altıeylül KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan barınma skandalı, gençlerin karşı karşıya kaldığı ihmali bir kez daha gözler önüne serdi. Dört gündür sıcak suyun verilmediği yurtta öğrenciler duş alamıyor, inşaatı tamamlanmamış binalarda, adeta şantiye koşullarında barınmak zorunda kalıyor. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, yaptığı açıklamada, “daha önce gece yarılarına kadar kız öğrencilerimizi sokakta bırakanlar şimdi de susuz bıraktılar. Ahkam kesen AKP’li milletvekili nerede? Yetkililer neden sessiz? dedi.
CHP’li Serkan Sarı, daha önce kız öğrencileri plansız bir uygulama yüzünden erkek öğrenci yurtlarına taşıyıp sokakta bırakanları kız öğrencileri şantiye gibi yurtta barınmaya zorlayarak da sağlıksız barınma sorunlarıyla yüzüstü bıraktığını söyledi. Videolarla algı yaratmaya çalışan AKP’li bölge milletvekillerinin ve yöneticilerinin sorunları halının altına süpürmekle çözümlenemeyeceğini, algı yaratarak gerçekleri milletten saklayamayacağını ifade eden CHP’li Sarı; “AKP’li milletvekilleri ve yöneticileri neden sessiz?” diye sordu. Serkan Sarı, Balıkesir’in AKP’li milletvekillerini de eleştirerek, “Gençlerimizi sokakta bırakmadık diyen AKP’li vekiller nerede? Sokakta bırakan siz, susuz bırakan siz. Gençler yurtlarda barınamıyor. Siz neyin derdindesiniz” diye konuştu.
“YALAN VİDEOLARLA GERÇEĞİ ÖRTEMEZSİNİZ!”
CHP’li Sarı, AKP’nin geçmişte de benzer durumlarda algı çalışmaları yürüttüğünü hatırlattı:
“Daha önce de kız öğrencilerimizi sokakta bırakan, sonra da kendi ihmallerini gizlemek için mizansen videolarla ‘yurt sorunu çözdük’ algısı yaratan AKP’li milletvekilleri nerede? Yine mi kamera arkasında, yine mi kurgu görüntülerle halkı kandırma peşindesiniz?” Sarı, Altıeylül KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki tabloyu “çakma PR videolarıyla değil, o yurtta üşüyen gençlerin nefesiyle anlayabilirsiniz” sözleriyle eleştirdi.
ÖĞRENCİLERİN SABRI TAŞTI
Öğrencilerin sabrının taştığını belirten Sarı, “Duş alamıyoruz” diyerek isyan eden kız öğrencilerin yalnızca sıcak su değil, adalet istediklerini vurguladı: “Bu gençlerimizin sesi, yozlaşmış bir düzene karşı başkaldırıdır. KYK yönetimi, liyakatten uzak atamalarıyla yurtları barınma hizmeti veren bir yerden çıkarmıştır. İnşaatları açılış şovuyla duyuranlar, bugün o şovların faturasını öğrencilerin sırtına yüklemektedir.” Balıkesir’in AKP’li milletvekillerine sesleniyorum: Yurt önünde üşüyen gençler sizin eserinizdir! Sokakta kalan öğrencilerin gözyaşları kurumadan, sahte videolarla ‘her şey yolunda’ diyen sizlersiniz. Bugün neredesiniz? Yine mi koltuklarınızın arkasına saklandınız?” Açıklamasının sonunda Sarı, yaşananları “bir arıza değil, ahlaki bir çöküş” olarak niteledi:
“Gençlere ‘sabredin’ diyenlerin villalarında ısıtmalı havuz var ama öğrencilerin duşunda sıcak su yok. Yurtlar barınma değil, sabır sınavı haline gelmiştir. AKP’nin gençleri unutan, liyakatten kopmuş, halktan uzak düzeni çözülmektedir. Çünkü o yurtta ‘üşüyorum ama susmuyorum’ diyen her genç kız, bu ülkenin vicdanıdır.”
Hüseyin TÜLEK
Yorum yapın