Kanserle mücadelede erken tanının önemini vurgulamak amacıyla Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan stant ile bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 1-31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı kapsamında Edremit’in Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve tanıtım standı açıldı. “Hayatınız Bizim İçin Değerlidir” sloganıyla açılan bilgilendirme standında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri özellikle 40-69 yaş aralığındaki kadınların mamografi için KETEM veya Aile Hekimlerine başvurmaları gerektiğini belirttiler. Meme kanserinin düzenli mamografi çekilerek erken tespit edilebileceğini söyleyen ekipler, vatandaşların bu konuda farkındalık kazanmaları için bilgilendirmelerde bulundular.

ÇOK BAŞARILI, EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin stant çalışmalarıyla ilgili konuşan Çiğdem Geridönmez “Çok başarılı, eğitici ve öğretici oldu benim için ve tüm kadınlar için iyi olacağını düşünüyorum. Kadınlara bu şekilde yönlendirme yaptığı için kadınlar adına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a çok teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR

Halka böyle bir hizmet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Necla Çiftçi “Halkın gözünü, kulağını açıyorsunuz. Çok güzel çalışmalar. Ahmet Başkanımıza saygılarımı sunuyorum, teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Çok iyi bir çalışma olduğunu belirten Rahime Naim “Her zaman için erken teşhis daha iyidir. Ben annemden biliyorum. Benim annem ilk belirtilerle kanser teşhisi konulanlardan biriydi. Tabii şimdiki sağlık sistemleriyle 1972’deki sağlık sistemi aynı değil. Ahmet Akın başkanımıza teşekkür ederiz. Erken teşhisin çok önemi var. Her yıl kadınların en az bir kere mamografi çektirmeleri gerekir.” diye konuştu.

(Balıkesir Büyükşehir Belediyesi)