Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sultan Nazmiye Kılıç, Doç. Dr. Cemali Buzlukçu ve Dr. Öğr. Üyesi Blend Ibrahim’in imzasını taşıyan çalışma, bir destinasyonun cinsiyetine ilişkin algıların (dişil veya eril özelliklerle karakterize edilen), turistlerin deneyimlerini ve o destinasyona yönelik davranışlarını şekillendirmede önemli bir rol oynadığını ortaya koydu.
BAÜN akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sultan Nazmiye Kılıç, Doç. Dr. Cemali Buzlukçu ve Dr. Öğr. Üyesi Blend Ibrahim tarafından ortaya koyulan “From Perception to Connection: How Tourists’ Emotional Experience Links Destination Gender and Destination Attachment” başlıklı çalışma, uluslararası dergi sıralamasının en üst dilim olan Scopus Q1 ölçeğindeki “Journal of Quality Assurance in Hospitality & Tourism” dergisinde yayımlandı.
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan İstanbul'u ziyaret eden uluslararası turistler üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan akademisyenler, Uyarıcı-Organizma-Tepki (S-O-R) ve bağlanma teorisi kullanılarak destinasyon cinsiyeti, duygusal deneyim ve destinasyona bağlılık arasındaki nedensel ilişkilerin incelendiğini, destinasyon cinsiyetinin algılanan özelliklerinin hem turistlerin duygusal deneyimlerini hem de destinasyona bağlılıklarını önemli ölçüde etkilediğini belirtti.
Akademisyenler, araştırmanın, destinasyon yönetim örgütlerinin pazarlama stratejilerine destinasyon cinsiyeti kavramını dâhil etmelerini teşvik etmesi ve hedef kitlelerinde uyandırmak istedikleri duyguları yönlendirmelerine rehberlik etmesi bakımından önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Makale bağlantı adresi:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1528008X.2026.2617263
(Balıkesir Üniversitesi)

Yorum yapın