BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği “Meslek Lisesi Mentörlük Projesi” Meslek Lisesi Gelecek Vizyonu ve İş Hayatına Hazırlama Toplantısı 10 Ekim 2024 Perşembe günü Balıkesir Öğretmen Evinde yapıldı. Toplantıya BASİAD Yönetimi ile birlikte, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Eyüp Fidan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şubesi Müdürü Erdal Demir, Üye İşletme Yetkilileri, Meslek Lisesi Mentörleri, 50 Meslek Lisesi Öğrencisi ve öğretmenler katıldı.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen proje kapsamında büyük önem sahip “2. Meslek Lisesi Gelecek Vizyonu ve İş Hayatına Hazırlama Toplantısı” 10 Ekim 2024 Perşembe günü Balıkesir Öğretmen Evinde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını BASİAD Başkanı Selçuk Savaş ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Eyüp Fidan yaptı.

Motivasyon ve meslek lisesi bilinci konuşmalarını Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula yaptı. Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula öğrencilere Balıkesir potansiyelleri, sanayi ve üretim yapısı, istihdam olanakları hakkında bilgi verdi. İş hayatında başarılı olmanın sırları hakkında öğrenciler ile deneyimlerini paylaşan Başkan Kula, çalışmadan, terlemeden başarının gelme imkanının olmadığını söyledi. Meslek Lisesi Öğrencilerine öğütler içeren konuşma öğrenciler tarafından büyük ilgi ile dinlendi.

Konuşma bölümünden sonra meslek lisesi öğrencileri ile birlikte BASİAD’ın 33. Yıl dönümü pastası tüm katılımcıların iştiraki ile kesildi.

Toplantının son bölümünde öğrenciler ve mentörleri çalışma masalarına geçerek mesleki eğitim ve gelecek vizyonu çalışmasını yaptılar.

Projede yer alan meslek lisesi öğrencilerine mentörlük yapmak maksadı ile BASİAD Başkan Yardımcıları Buse Tellioğlu Altındiş, Barış Sağlam, BASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Çiğdem Çelik, Serkan Nuhoğlu, Barış Durmaz, Ahmet Kalan, Efekan Özer, BASİAD Üyesi Ecesu Bekki, toplantıda yer aldılar.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Savaş proje hakkında bilgilendirmeler yaparak, İç İşleri Bakanlığının desteği, Milli Eğitim İl Müdürlüğünün iş birlikteliğinde devam eden proje ile meslek liselerine dikkat çekerek, meslek liselerinin ve meslek liseli öğrencilerin ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğuna değindi. Projeye katkı veren kuruluşlara teşekkür etti.

Haber: Sena IŞIK