Balya Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gülay Dayıcan seçim çalışmaları kapsamında yaptığı mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Dayıcan seçim çalışmalarını tamamen kendi imkanları ve gönülden destek olan dostlarının emekleriyle yürüten Akbaş Köyü’nün ‘Efsane Muhtarı’ Dayıcan, Balya’nın hak ettiği şekilde yönetilmesi için yapacağı projeleri anlattı

“Geçmişten Geleceğe” bir köprü kurma yolunda Balya Bağımsız Belediye Başkanı olarak yola çıkan Gülay Dayıcan, Balya’nın hak ettiği değere kavuşması için göreve geldiğinde yapacağı projeleri açıkladı. “Hizmet bir lütuf değil ihtiyaçtır” diyen Dayıcan, “Ülkemize model olacak çalışmalara imza atarak, refah ve huzur içinde yaşayan, memleketlisi olmaktan onur duyan Balya halkına gönülden hizmet için bir adım attık. Çıktığımız bu yolda yakacağımız çoban ateşinin, ülkemizin her yöresini parlayan bir yıldız gibi aydınlatıp nice ateşler üreteceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNE DEK VERDİĞİM TÜM SÖZLERİ TUTTUM”

Balya’ya kadın eli değecek. Balıkesir’in en güzel ilçelerinden biri olan Balya’nın Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Gülay Dayıcan, sosyal belediyecilik, katılımcı demokrasi ve yeniden yapılanma temelinde Balya’yı yönetmek için aday olduğunu açıkladı. “Gelin Birlikte Yönetelim” diyerek Balya’nın vefakar halkından destek isteyen Dayıcan, “Bir Balya gönüllüsü olarak gönlümde yatan hizmet anlayışı da yapmak istediklerim de boş bir vaat değil, çıkılan yoldaki görevin gerekleridir. Bugüne dek verdiği her sözü tutmuş olmanın huzuru içindeyim ve inanırım ki; iyilik kimsenin tekelinde değil, refah bir lüks değil, hizmet bir lütuf değildir” dedi.

“GELİN BİRLİKTE YÖNETELİM”

Balya’nın en iyi hizmeti hak ettiğini söyleyen Balya Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gülay Dayıcan, “Katılımcı demokrasi ilkelerinin hakim olduğu bir anlayışla halkın yönetime katılımının her koşulda belirleyici olacağı ve halka rağmen icraat yapılmayacağı temel prensibimiz. Kuracağımız Halk meclisleri ve komisyonlarda; söz sahibi olacak da, yapılacak işlerde karar verecek olan da Balya halkı olacaktır. Belediye, halkın sesini duyan bir icraat makamı olarak işlevini sürdürecektir. İlçemizi sağlam adımlarla güzel yarınlarla dolu bir geleceğe taşımak üzere planlanıp, gerçekleşebilirlik süzgecinden geçmiş projelerimiz hemen uygulamaya geçebilecek şekilde hazırlanmıştır. Balya’mızın bugün ve yarınının planlanmasına yön verecek; Acil eylem, orta vade ve 5 yıllık kalkınma planı hazırlanıp, tüm girişimler ile projelerin programı bu plan dahilinde gerçekleştirilecek. Yerelden genele dağılım hedefiyle bölgesel belediye şubeleri tesis edilerek yurttaşlarımıza yerelde, yerinde ve hızlı hizmet götürülecek. Çalışan personelin moral, motivasyon ve performanslarını arttıracak her türlü eğitim, kurs, rotasyon gibi hizmetlere ağırlık verilecek” ifadelerini kullandı.

“HER İCRAAT HALKIN İHTİYAÇLARINA GÖRE BELİRLENECEK”

Halkın yönetime katılmasını önemsediğini söyleyen Gülay Dayıcan, “İlçemizin gelişmesine yönelik çalışmaların yapılabildiği, siyasi parti temsilcileri, STK, Gönüllü Uzmanlar, Muhtarlar ve halkın da fikirlerinin alındığı, projeler geliştirilen ‘Halk Meclisleri’ olan bir ‘Kent Konseyi’ kurulacak. Yurttaşlarımız bu Halk Meclislerinde; hayatlarını kolaylaştırıcı ve ilçemizi daha yaşanabilir hale getirme hedefiyle ihtiyaçlarını ilk ağızdan dile getirebilecekler. Ortak çözümlerde buluşacağız. Neyin ne zaman yapılacağına birlikte karar vereceğiz. Kent Konseyi bünyesinde; Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Emekliler Meclisi gibi kurulacak alt komisyonlarda ise ‘Katılımcı Demokrasi’ ön planda tutulacak. Her mahalleden sözcülerin katılacağı düzenli buluşmalarla, her istek dile gelecek. Her icraat halkın ihtiyaçlarına göre planlanacak” diyerek projelerinden bahsetti.

“BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS VERECEĞİZ”

Balya’da eğitim kalitesinin artması için önemli eğitimli çalışmalarına imza atmayı hedeflediğini dile getiren Balya Bağımsız Belediye Başkanı Gülay Dayıcan, “İlçemizin kalkınması ve ekonominin canlanması için bölgemizin genç nüfus için çekim merkezi olması gerekiyor. Bu nedenle cazibeli olanaklar ve bu hedefle önemli yatırımlar hayata geçirmeyi planlıyoruz. Tüm imkanlarımızı seferber ederek öncelikle ilçemize Veterinerlik ve Ziraat olmak üzere yüksekokullar kazandırmayı hedefliyoruz. Mevcut eğitim kurumlarında da iyi ve kaliteli eğitim için her türlü desteği sağlayacağız. Mevcut lisemizin öğrencilerinin üniversiteye geçiş başarısını yükseltmek için belediye olarak gerekli desteği sağlayacağız. Her seviyede başarılı olup imkanları kısıtlı olan öğrencilerimize burslar verilecek. İlçemizdeki halen kapalı olan Halk Kütüphanesi açılarak işlevi genişletilecek” dedi.

“İHTİYACA DAYALI EKONOMİ CANLANACAK”

Üretim ve pazarlama konusunda yapacağı projelerden bahseden Dayıcan, “Coğrafi işaret alınmış ürünlerimizin markalaşma ve pazarlama süreçlerini destekleyecek çalışmalar ile ilçemize sürdürülebilir katkılar sağlanacak. Yeni ürün ve hizmet kalemleri oluşturularak, ihtiyaca dayalı ekonomik canlanmaya hız verilecek. Boş ve atıl duran arazilerin, doğamıza ve toprağımıza uygun ürünler ile ekilip biçilmesi için çalışmalar yapılacak. Kullanılmayan ve uygun alanlar değerlendirilerek, kurulacak güneş enerji kooperatifi ile az maliyetli elektrik üretimi sağlanacak. Elektriğin üreticiye en az maliyetle ya da ücretsiz temini için çalışmalar yapılacak. Üreticiye su ve motorin kullanımında ayrıcalıklı imkanlar sağlanacak. Toprak analizleri yapılarak, özellikle üretimi kolay ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dönük proje çalışmaları yapılacak. Kooperatifleşme her alanda teşvik edilecek, geliştirilecek” şeklinde konuştu.

“BALYA’DA KÜLTÜREL VE SOSYAL İMKANLAR ARTTIRILACAK”

Balya kent hayatına yapacağı projelerle hareketlilik kazandırmayı hedeflediğini söyleyen Balya’nın Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gülay Dayıcan, “İlçemiz ve mahallelerimizde; her yaştan yurttaşlarımıza uygun sosyal ve kültürel etkinlikler sunularak, herkesin güvenle dahil olabileceği bir sosyal ve kültürel etkinlikler sunulacak. Yurttaşlarımız bu etkinliklere güvenle dahil olacak. İlçemizde sosyal yaşam ortamı oluşturacağız. Belediyemizin verdiği sosyal yardımlar günün şartlarına göre güncellenecek. İlçemize bir otel ya da misafirhane kazandıracağız. Kapalı spor salonu, sinema ve tiyatro etkinliklerimiz için ‘Halkevi’ inşa edeceğiz. Bölgemizde oluşturacağımız ‘Yaşlı Bakım Merkezi’ günübirlik ve devamlı kalmaya uygun olacak. Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerini destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.  (Osman Kızıl)