Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Port Ayvalık Restoran’da bir yemek düzenlendi. Etkinliğe Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin de zarif eşi Canan Ergin ile birlikte katıldı.

Düzenlenen yemekte kadınların sorunlarına değinilerek, kadınların hep birlikte omuz omuza olması halinde daha güçlü olabileceğinin mesajları verildi.

KASAİD Ayvalık Şubesi üyesi Yazar Gülnur Yazıcıoğlu İşler’in, “Ruhun Ara-Bul Oyunu” adlı kitabının da imzalandığı etkinlikte, ayda bir toplanacak “KASAİD Kitap Kulübünün ve Ezoterik Felsefe Kulübünün “duyuruları da gerçekleştirildi.

Hamdibey Mahallesi Eski Muhtarı Öznur Kavalalı’ya derneğe bu güne kadar olan destekleri nedeniyle çeşitli hediyelerin takdim edildiği etkinlikte, konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu ve bu zihniyeti ortadan kaldıracak olanın yine kadınlar olduğunu söyledi.

Başkan Ergin, KASAİD’in yanında olduklarını ve Ayvalıklı kadınların her zaman yanında olduklarını da sözlerine ekledi.

Etkinliğin sonrasında, KASAİD üyesi Beyhan Hatipoğlu ve  kursiyerlerinin hazırlamış olduğu ele emeği ürünler katılımcıların beğenisine sunuldu.

(Ebru Erdem)