7 Temmuz akşamına kadar devam edecek olan ve bu yıl beşinci kez düzenlenen Balıkesir Aromaterapi Festivali büyük bir katılımla coşkulu başladı. Ayvalık Belediyesi de festivali düzenleyen paydaş belediyeler arasında yer aldı. Festival Balıkesir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda; Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç Belediyelerinin ortaklığında gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, açılış konuşmasında; "Türkiye'nin parlayan yıldızı Balıkesir, şifanın, kültürün, tarihin başkentidir. Bunun için Balıkesir' bütün Türkiye'yi davet ediyoruz" dedi.

Bu yıl “Tarih, Şifa, Kültür” temasıyla gerçekleştirilen ve Türkiye'de alanında yapılan tek festival olan Balıkesir Aromaterapi Festivali 5’inci kez kapılarını açtı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç Belediyeleri tarafından 4-7 Temmuz tarihleri arasında Burhaniye Ören’de 5’incisi düzenlenen Balıkesir Aromaterapi Festivali’nin Ören Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışı öncesi festival korteji düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı kortej yürüyüşüne Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta ve vatandaşlar katıldı.

"İlk defa böyle bir festivale ortak olduk"
İlk kez böylesi önemli bir festivale ortak olarak katıldıklarını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ayvalık Belediyesi olarak biz ilk defa böyle bir festivale ortak olduk. Bu festivalin içinde yer alıyoruz. Son derece de mutluyuz. Bu festivalin gelişerek büyüyeceğine inanıyorum. Ayvalık Belediyesi olarak sahada yer stantlardan ikisi belediyemize ait. Bir tanesi Ayvalık Belediyesi Kooperatifi olarak sizlerin huzurundayız. Kooperatifimizde kadınlarımızın ürettiği ürünleri sergilemiş oluyoruz. Beş yıl önce bu kooperatifi kurduk. Epey bir yol aldık. İnşallah o stantları ziyaret eder ve beğenirsiniz diye düşünüyorum. Ayvalık Belediyesi olarak mahalle evleri kurduk. Bu mahalle evlerinde de kadınlarımıza çeşitli kurslar düzenledik. Bu kurslar sonrasında da ürettikleri ürünleri Ayvalık'ta belli bölgelerde satış noktaları oluşturarak yaklaşık bine yakın kadına iş imkanı, istihdam ve aile ekonomilerine katkı sağlamış olduk. Şu anda mahalle evi olarak da karşınızdayız.”

Endemik bitkiler rotası oluşturulmalı

Ayvalık Belediyesi’nin çok sayıda projeleri bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin şöyle devam etti:

“Biz Ayvalık olarak çeşitli projelerimiz vardı. Bir tanesi; rota projesi. Ayvalık'ta iki tane rota projesini gerçekleştirdik. Buradan bir önerim olacak. Ayvalık endemik bitkilerin çok olduğu bir ilçe. Tabii bu sadece Ayvalık değil Burhaniye'si, Gömeç'i, Edremit'i, Havran'ı mutlaka kendilerine has endemik bitkileri de vardır. Benim önerim; endemik bitkilerden oluşan bir rota oluşturabiliriz. Turizm için de fayda sağlar diye düşünüyorum. Bunu da BAÇEM'le organize ederek onların organizasyonda bunu gerçekleştiririz. Dört gün boyunca etkinlikler olacak. İnşallah bu etkinlikler süreci içerisinde bol bol katılımda bulunursunuz, eğlenirsiniz. Konserler de var. Burada emeği geçen başta büyükşehir belediye başkanımız Ahmet Akın olmak üzere bütün belediyelere de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Haber: Sena IŞIK