ÇAĞLAYAN, “AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YENİŞEHİRLİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM. SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ AK PARTİ YASA TEKLİFİ VERMEDİ, TEKLİFİ VEREN HÜDAPAR’LI 3 VEKİL. AMA ORTADA HERHANGİ BİR TASARI YOK”DEDİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, TBMM’de görüşüleceği iddia edilen Yeni Sokak Hayvanları Yasa tasarısı ile ilgili bir miting düzenlendi. Mitingte konuşan ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan, Türkiye gündemini sallayan bu konuda AK Parti’nin herhangi bir teklif hazırlığının olmadığını, teklifi Hüda Par’lı 3 milletvekilinin TBMM’ye götürdüğü ancak söz konusu teklifle ilgili herhangi çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Altınova Doğa Girişimi, Ayvalık Kültür ve Tabiat Varlıkları Girişi ve Çöplüğün Altın Çocukları isimli gruplarının öncülüğünde onlarca hayvanseverin katıldığı Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen mitinge bazı siyasi partiler de destek verdi.

Hayvan severlerden;  Sevsen Aslantepe, Nazife Karakuş,  Müge Okur’un sokak hayvanlarının uyutulmasının kabul edilmez olduğuna ilişkin yaptığı konuşmaların ardından söz alan ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan, “Mevcut Sokak Hayvanları Yasası’nda sokak hayvanlarının tüm kısırlaştırma işlemleri yerel yönetimlere verilmiştir. Bugün eğer bu haldeysek; işini iyi yapmayan yerel yönetimler ve hükümet yüzünden bu haldeyiz” dedi.

2 gün önce kendisini Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun aradığını aktaran Armağan Çağlayan, “Çözüm önerileri için bir rapor istedi. Dün bu raporu kendisine gönderdik. Birçok görüş aldılar bizden. Bu görüşler bir klasörde toplanacakmış. Bu görüşlerin arasından beğenilenleri oluşturulacak yasa teklifi taslağına konulacakmış. Henüz ortada Sokak Hayvanları ile ilgili herhangi bir yasa teklifinin olmadığını söyledi Bahadır Bey. Anladığım kadarıyla, TBMM’ye giden yasa ve kamuoyunu meşgul eden bu teklif Hüda Par’lı 3 milletvekiline ait. Henüz Adalet ve Kalkınma Partisi bu konuda herhangi bir yasa teklifi konusunda anlaşmamış ve yasa teklifi ile ilgili bir çalışma yapmamış. O yüzden de Sokak Hayvanları konusunda ne kadar çok sesimizi çıkartıp, ne kadar çok baskı unsuru olursak, sonuç o kadar iyi olacaktır.” savunusunda bulundu.

İl ve ilçelerde komisyonların kurulmasına yönelik bir öneride bulunduğunu belirten Armağan Çağlayan, “Bu konuda; Veteriner İşleri Başkanlığı, STK’ların temsilcileri, her mahallenin muhtarı ve her mahallenin sokak hayvanlarını tanıyan o mahallede yaşayan bir kişiden oluşanların bu komisyonlarda yer almasını tavsiye ettim. Çünkü kendi mahallemizde yaşayan hayvanları o mahalle yaşayanları olarak bizler biliriz. Gelip birisi,’Bu saldırgan’ deyince, O hayvanın saldırgan olmadığı sadece mahalleli bilir. Bu komisyonun çalışmaları yönetmesini önerdim. Bilmiyorum hayata geçer mi? Sanıyorum, aynı şeyi sanatçı arkadaşım Haluk Levent’de önerdi. Umuyorum uyutma olmadan, bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi uygar bir çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Haber: Oğuzhan Gecer