2. Sakarya Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştiren CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, “Projelerimi kopyalamış” diyen AK Parti Adayı Yücel Yılmaz’a sert çıkışta bulundu. Son 10 yılda Balıkesir’e hiçbir şey katmamasının yanında vatandaşları ayırt ettiğini söyleyen Ahmet Akın, Yücel Yılmaz’a ““Bugüne kadar aklın neredeydi” sorusunu yöneltti.

Büyükşehir Belediyesinin son 10 yılda Balıkesir’e hiçbir şey katmamasının yanında vatandaşları ayırt ettiğini söyleyen Ahmet Akın, kendisinin başkanlık döneminde herkesin başkanı olacağını söyledi. Vatandaşların geçim sıkıntısı yüzünden yaşadıkları olumsuzlukların önüne geçeceğini de kaydeden Ahmet Akın, Balıkesir’in dört bir yanına ulaştıracağı hizmetlerle yaşanabilir bir Balıkesir’i inşa edeceğini dile getirdi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere, engelliler, yaşlı bireyler, gençler ve öğrenciler için destek programlarının hazır olduğuna da vurgu yapan Ahmet Akın, “Benim Ailem her şeyi hat ediyor” diye konuştu.

“BENİMLA UĞRAŞACAĞINA BALIKESİRLİLERİN YANINDA OLSAYDIN”

Beraberinde Karesi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbıyık, CHP Karesi İlçe Başkanı Yücel Erişen olmak üzere Sakarya Mahallesi’ndeki Bağlarbaşı Camisi yakınlarında düzenlediği halk buluşmasında konuşan Ahmet Akın şunlarda değindi:

“Şimdi ne yaptı biliyor musunuz? Benim yaptıklarımı da kopyaladı. 5 yıl yapamadı şimdi yapacağım diyor. Yahu arkadaş; elinden tutan mı vardı. Vatandaş kan ağlarken, insanlar sıkıntı çekerken, onların yanında olmak yerine başka işlerle uğraşacağına benim hemşerimin yanında olsaydın kardeşim. Şunu söyleyeyim; benim vaatlerimin neredeyse aynılarını söylemiş. Ama ben bir daha hatırlatayım, unuttuğu bir şeyler varsa onları da ilave etsin.

“10 NUMARA KART GELİYOR”

Ben buradan söylüyorum; 10 Numara Kart vereceğim. Bu arada 10 Numara Kart’ın ne olduğunu da bilmiyorlar. Bu kart sadece bir otobüs kartı değil. Bu kart artık yeni bir dünyada, akıllı bir Balıkesir’de teknolojik anlamda herkesin yararlanabildiği ve sadece Balıkesir esnafında geçerli olan, sosyal yardımların, yakacak yardımlarının yüklendiği bir kart olacak. Genç Kart ile de gençlerimiz Balıkesirli hemşerilerim üniversiteyi kazandıklarında gittikleri şehirlerde sıkıntı yaşayacaklar biliyorum. O sıkıntılarını gidermek adına 1 aylık süreyle ücretini de Balıkesir’in yiğit evlatları sağlayacak. Belediye başkanı olduktan sonra benim kocaman fotoğraflarımı yardım kolilerinin üzerinde görmeyeceksiniz. Çünkü biz babamızın parasını değil milletimizin parasını harcıyoruz. Allah korkumuz var diye öyle söyledim. Burada en önemli konu budur; insan onuru her şeyin üstündedir. Genç kardeşlerimizin de o yaşta kahve içmeye gittikleri zaman kahve parasını veremeyip yutkunduklarını biliyorum. Benim evlatlarım, benim Balıkesirli ailem yutkunmayacak kardeşim. Kartını verecek kahvesini, çayını içecek, yemeğini yiyecek.

“ADALETLİ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

O kadar planlı çalıştık ki Türkiye’de olmayan şeyi Balıkesir’de hayata geçiriyoruz. Balıkesir Planlama Ajansını kuruyoruz. Plansız olan her şeyin sonunda zarar, israf olur. İsraf demişken Sayıştay’da ben değil onlar söylüyor. Şunu söyleyeyim Büyükşehir belediyesinde yapılan bütün ihalelerimiz açık olacak. Herkesin görebileceği nitelikte olacak ve israfa son vereceğiz. İnanın şu bile benim emekli annelerime, babalarıma, dul ve yetimlerimize, engelli kardeşlerimize, sokak hayvanlarımıza, doğamıza, otizmli genç kardeşlerime ilaç olacak. Hiç merak etmeyin. Buradan söylüyorum; ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz diye altını çiziyorum. Ancak ihtiyaç sahibi derken bunu ben belirlemeyeceğim. Adaletli bir belediye başkanı olacağım dedim, partizanlık yapmayacağım. Cenabı Allah’ın huzurunda sizin şahitliğinizde söz veriyorum Büyükşehir Belediyesinde siyaset değil hizmetkarlık olacak. En büyük hizmetkarınız size en yakın Ahmet Akın olacak. Burada belirleyeceğimiz kriterleri AK Parti’den, MHP’den, İYİ Parti’den temsilciyle, odalarımız ve STK’larımızdan oluşturacağımız, muhalefetin de içinde olacağı bir noktada hep birlikte adaletle belirleyeceğiz. Bu kriterler vatandaşımıza açıklanacak. Bu kriterlere uygun bir şekilde dul, yetim ve ev kadınlarımıza yılda 20 bin lira destek hayırlı uğurlu olsun. Bunu verirken bunlar karta yatacak. Çünkü biz inançlı insanlarız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilen bir kardeşinizim. Halka hizmet hakka hizmettir Allah şahidim Balıkesir’e hizmet benim için ibadettir. Askere giden gençlerimizin masrafları oluyor. Bizler Balıkesir’in yiğit evlatları olarak askere giden kardeşlerimizin o kartlarına 5 bin lira yükleyeceğiz. Bu kart herkeste olacak. Çünkü istiyorum ki zenginle fakir, ihtiyacı olanla ihtiyacı olmayanda bu kart olacak. Her iki kesim de bir yere gittikleri zaman kimde var kimde yok kimse bilmeyecek.

“RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMLARINDA 2 BİN 500 LİRA DESTEK”

Gerçek anlamda söylüyorum; bizler memleketimizde Türkiye’ye örnek olacak siyasi yapılanmayı ve siyasi hareketi yerel yönetimlerimizde hep birlikte Balıkesir’den göstereceğiz. Ne yapacağız? Kimseyi ayırmayacağız, herkesi kucaklayacağız. İnsanlarımızı o, bu diye hiçbir tarafa koymayacağız. Çünkü insanımız bizim insanımız. Bizim için önce insan bunu ispat edeceğiz. Ayrıca bu kartlara bebeği olan ailelere 2 bin lira aylık destek vereceğiz. Engellilerimize yılda bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira destek vereceğiz. Ancak bu destek haricinde engelli kardeşlerim şunu bilsinler. Her birimiz engelli adayıyız. Onun için onların ihtiyaçları bizim önceliğimizdir. Balıkesir’in üç bölgesine bir tanesi merkezde olmak üzere Yaşam Köyü kuruyoruz. Engelli kardeşlerimizi sabah evlerinden alacağız akşam evlerine yemekleriyle birlikte geri getireceğiz. Bu arada bu kardeşlerim orada çalışarak evlerine katkı sağlayacaklar. Basit işlemlerle yapılan uygulamaları şirketlerle yapılan anlaşmalarla ürettiklerini satacağız. Böylelikle engelli kardeşlerimiz evlerine dönerken harçlıklarıyla evlerinin bereketini artıracak hem de evlerine dönerken sıcak y emekleriyle gidecekler. Aileleri de bir rahat nefes alacak. İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ve Kurban Bayramında 2 bin 500 liralık yardım kolisi karşılığı yükleme yapacağız. Yanında 7 yaşına kadar çocuğu olan anneye ücretsiz ulaşım bağlayacağız. Şoför kardeşim sakın ha sakın bunu siz ödemeyeceksiniz. Belediye bir indirim yapıyor bedelini şoför esnafı ödüyor. Hizmeti yapan belediye bunun parasını da takır takır belediye ödeyecek. Şoför esnafım kazanacak, kaybetmeyecek birlikte büyüyeceğiz inşallah.

“BALIKESİR’İ 5 YILDA KASABAYA ÇEVİRDİLER”

Bakın şimdi bizden gördüklerini söylüyorlar. Bu çok acıdır. 5 yılda hatta 10 yılda Balıkesir Büyükşehir Belediyesini gerçek anlamda büyükşehir değil büyük bir kasabaya çevirenlere şunu söylememiz lazım: Kardeşim 5 yıldır aklın neredeydi? Aklını Balıkesir’e verseydin bu memleket seni şu an baş tacı yapardı. Ama dediklerin senin dediğin gibi değil. Ben anket sonucunu 31 Mart’ta yiğit Balıkesirlilerin nasıl ortaya koyacağını biliyorum elhamdülillah. Baktığımız zaman enteresan işler oluyor. Bizim ses kayıtlarımızı değiştirerek vatandaşları aramaya başladılar. İşte benim istifa ettiğimi, bağımsız aday olduğumu söylüyorlar. Çok enteresandır öncelikle hepinizin Ramazan Ayı mübarek olsun. İnşallah Allah’ım bizi nice Ramazanlara sağlıkla, mutlulukla, huzurla buluştursun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bu süreçte bira şişelerini toplattırmışlar bizim çalışmaya gittiğimiz yerlerde gittikten sonra bunları meydanlara atacaklarmış. Gerçekten bunların en iyi bildiği iş makyajcılık ve hileciliktir. Böyle bir şey olamaz. Ben yiğit Balıkesirlilere diyorum ki size İstiklal Madalyası yakışır. Bunu yaparak, çakma bir şeyler çıkararak benimle değil bu büyük milletin, Balıkesirlilerin aklıyla alay ediyorlar. Yazıklar olsun. Bir de şimdi sıyrılmak için elli tane laf söylüyorlar. Kendilerini çok stresli gördüm. Ama hiç merak etmeyin cenabı Allah büyüktür bizim niyetimiz iyi. Niyeti iyi olanların işleri hayırlı olur. Az kaldı 2024’ün 31 Mart’ının gecesinde kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayacağız, mutlu, mesut kazanan, sağlıklı bir Balıkesir’i inşa edeceğiz. Burası Balıkesir’in merkezi kapkaranlık, yapılmayan yollarımız var, ulaşımı olmayan köylerimiz var. Nasıl Büyükşehirlik bu? Onun için şu kardeşinize yetki verin. Yetkiyi verdiğiniz zaman inşallah göreceksiniz. Ben hani kendimi size emanet ediyorum diyorum ya ona da bozulmuşlar. Kime emanet edeceğim? Ben Balıkesir’in öz evladıyım ve kendimi de önce cenabı Allah’a sonra Yiğit Balıkesirlilere emanet ediyorum.

“BALIKESİRLİLER KARARINI VERECEK”

Balıkesir’e hanım evleri ve 50 kreş yapacağız. Bana diyor ya Balıkesir’i tanımıyor diyor. Kendisinin de Balıkesir’i ne kadar tanıyıp tanımadığını görüyoruz. Bu memleketi böyle bırakıp, hizmet etmeyip böyle konuşmak ayıptır. Ben bu memlekete 10 yıl milletvekilliği yaptım ve kimseyi ayırmadım. Çünkü bizler bu memlekete layık olmak için çalışıyoruz. Buradan söyleyeyim kavgaya gürültüye gerek yok. Sonuçta kararı Balıkesirliler verecek. Karar ne olursa olsun ben Balıkesir’in yiğit evlatlarının hakkını savunacağım, hakkını iade edeceğim ve hakkını ödeyeceğim. Ancak milli mücadelenin şehri Kuvayi Milliyenin başşehri Balıkesir’den bu dönem büyük bir değişime imza atmasını bekliyorum. Bu dönem evlatlarına sahip çıkmasını istiyorum. Bu dönem, geçen dönemden kalan yolumuzu tamamlamak için ben Balıkesirli aileme sonuna kadar güveniyorum. Bizim projemiz çok, işimiz çok. Önemli olan projelerin, anlatılacak işlerin zamana sığmamasıdır. Size açık ve net söyleyeyim Balıkesir’in gelmiş geçmiş en çalışkan belediye başkanını göreceksiniz. Bakın göreceksiniz 5 yılda yapılamayanları 2 yılda nasıl insanların gözüne görülür hale geldiğini göreceksiniz. Ulaşım, yollar, alt yapı sıkıntılı. Su paraları İstanbul’dan daha pahalıdır. İstanbul’a su 200 kilometreden geliyor ve bizden ucuz. Balıkesir’in su parasını bölgenin en ucuzu haline getireceğiz söz veriyorum.”

Haber: Hüseyin TÜLEK